British Shorthair beslenmesi nasıl olmalıdır? British Shorthair için doğru mama tavsiyeleri nelerdir? Yazımızda detaylı olarak anlattık.

Her kedi cinsinin kendine has beslenme özelliği bulunur. Genetik yapısı ve cinsine göre kedilerin beslenme durumlarında farklılıklar olabilir. British Shorthair cinsinin kendilerine özel beslenme şekli ve programı vardır. British Shorthair beslenmesi ve mama tavsiyeleri bu cins kedilerde merak ediliyor. İçeriğimizde British Shorthair’ın nasıl bir beslenme tercih ettiği ve bu kediler için uygun olan mama tavsiyelerini sizinle paylaşacağız.

British Shorthair’ın sağlıklı bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için diğer bakımlarına dikkat edildiği gibi beslenme durumlarına da dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde beslenmelerinde yapılan yanlışlık dolayısıyla gelişimlerinde ve sağlıklarında istenmeyen problemler ortaya çıkabilir. Bu bakımdan bu kediler için özel olarak üretilen mamaları tercih etmek en doğrusudur.

British Shorthair Beslenmesi Nasıl Olması Gerekir?

British Shorthair oldukça güçlü kaslara sahiptir. Bu bakımdan British Shorthair beslenmesi bu kedilerin fiziksel özelliklerine göre düzenlenmelidir.  Bu da kuvvetli mama ihtiyacını doğurmaktadır. Yüksek protein katkılı mamalar bu cins kediler için en ideal olan mamalardır. Protein açısından yüksek mamaların kullanılması British Shorthair’ın çok daha sağlıklı bir şekilde gelişip büyümesine katkı sağlayacaktır. Bu kediler için üretilen protein ağırlıklı mamaları kullanarak onların doğru ve tam bir şekilde beslenmelerine katkı sağlayabilirsiniz.

British Shorthair Mama Tavsiye
British Shorthair Mama Tavsiye

British Shorthair İçin Mama Tercihi Ne Olmalıdır?

British Shorthair’ın doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenmesi onlar için doğru mama seçimi ile mümkün olur. Sizin için bu kedilerin bünyesine en uygun British Shorthair kedi maması tavsiyesi olarak pek çok mama seçeneği bulunmaktadır. Yüksek protein katkılı, omega 3 içeriği ile zenginleştirilmiş mamalar ile bu kedilerin sağlıklı gelişimlerine yardımcı olmanız mümkündür.

British Shorthair kedi maması seçilirken tüy sağlıklarını koruyucu nitelikte mama olmasına da dikkat etmek gerekir. Bu cins kedilerin tüyleri yemiş oldukları mamalardan kolay bir şekilde etkileneceği için mama tercihi yaparken dikkatli olmak gerekir. Tüylerine uygun mama seçilmediği takdirde tüy dökülmesi, cilt hassasiyeti ve tüylerinde donuk görünüm gibi durumların yaşanması söz konusu olabilir.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  En Sağlıklı 5 Kedi Cinsi

Kedi maması seçilirken kedinin kilosu da ayrıca dikkate alınır. Çok kilolu kediler için tahıl miktarı az mamalar seçilir. Kedilerin alerji durumları ve hassasiyetleri de mama seçimini etkilemektedir. Buna göre yapılarına en uygun mama seçilmesi gerekir. British Shorthair için mama tercihleri olarak genelde şu tip mamalar en sık tercih edilmektedir:

  • N&D Balkabaklı Geyik Etli ve Elmalı Yetişkin Kedi Maması,
  • Orijen Regional Red Tahılsız Sığır Etli Yavru Yetişkin Maması,
  • Royal Canin British Shorthair Kitten Kedi Kuru Maması,
  • Royal British Shorthair Adult Kedi Kuru Maması,
  • Hills İdeal Balance Tahıl İçermeyen Tavuklu Yaşlı Kedi Maması.
British Shorthair Kedi Maması
British Shorthair Kedi Maması

Yavru British Shorthair Kedi Maması Tavsiyesi

Yavru kediler 2 aylıktan sonra anne sütünü bırakıp mamaya yönelirler. Yavru kedilerin sağlıklı gelişimi ve büyümesi için onların bünyelerine uygun doğru mama tercih etmek gerekir. Yanlış mama seçimi yapılırsa bağışıklık sistemleri çökerek çabuk hastalanabilirler. Premium kedi mamaları yavru kediler için en uygun kedi mamaları olarak bilinir. Küçük taneli olan bu mamalar yavru kedinizin tam ağzına göre boyutlandırılmıştır. Yavru Biritish Shorthair için tercih edilebilecek mama çeşitleri olarak şunları önerebiliriz:

  • Orijen Cat Kitten Yavru Maması,
  • Acana Kitten Yavru Maması,
  • Pro Plan Yavru Kedi Maması,
  • Royal Canin Mother& Babycat,
  • Royal Canin Kitten,
  • N&D Kedi Maması,
  • Bonacibo Yavru Kedi Maması.

British Shorthair’ın beslenme durumları ve onlar için en uygun mama tavsiyelerini içeriğimizde paylaştık. Kedinizi nasıl beslenmesi gerektiği konusunda ne kadar bilgi sahibi olursanız, ömrünü biraz daha uzatabilirsiniz.

Article by

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

How about writing a comment?

Comments were made on "British Shorthair Beslenmesi ve Mama Tavsiyesi".
  • Ayşenur

    British bluepoint 7 aylik kedime mama ariyorum. Yeni kısırlaştırdık.bonacibo ona uygun mudur?

  • Sevcan

    British Shorthair cinsi yavru kedim gelecek bugün. İlk defa besleyeceğim acil mama almam lazım marketten ne önerirsiniz?