British Shorthair cinsi kediler neden kucak sevmezler? bu tür kedilerin kucak fobileri hakkında ayrıntılı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsiniz.

British Shorthair, sürekli gülümsüyor gibi duran sevimli yüzü, yumuşacık bol tüylü vücudu ile ‘’gel beni sev’’ dedirtecek şekilde bizi kışkırtıyor. Bu tüylü peluş dostumuzu hemen kucağımıza alıp sevesimiz gelir ama o kadar çok sevinmeyin deriz. Çünkü bu kediler sevimli ve şirin görünseler de biraz soğuk karakter özellikleri bulunmaktadır.

Irk olarak İngiliz soyundan geldiklerini hemen belirtecek soğukluklarını kucağınıza almak istediğinizde belli ederler. British Shorthair neden kucak sevmez? bu cins kedilerin mizaçları ile ilgili en merak edilen konulardan birisi. Bu sorunun cevabını yazımızın devamında daha ayrıntılı bir şekilde vermeye çalışalım.

British Shorthair'ın Kucak Sevmemesi
British Shorthair’ın Kucak Sevmemesi

British Shorthair Karakteristik Özellikleri

British Shorthair cinsi kedilerin mizaçları sanıldığının aksine çok sıcak ve yumuşaktır. British Shorthair’ın kucak sevmemesi onun mizaç olarak biraz soğuk bir yapıya sahip olduğunu gösterse de ‘’buzdolabı’’ cinsinden bu soğukluk anlaşılmamalı. Aksine bu cins kediler sahiplerini çok severler. Çocuklar da dahil olmak üzere hemen herkesle iletişimleri son derece iyidir. Öylesine hassas kişiliğe sahiptirler ki üzüldüğünüzü anladığında elinden geldiğinde sizi teselli etmeye çalışırlar.

Patileri ile size dokunarak sizin yanınızda olduğunu daima hissettirirler. Bu sıcak duygulu hayvanlar sahipleri ile vakit geçirmekten de çok hoşlanırlar. Daima sahibinin etrafında dolanarak kendini sevdirmek için çeşitli muziplikler yapmayı ihmal etmezler. Bu sevimli halleri onları kucağımıza oturtup sevme hissi verse de mesafeli davranışları bu isteğimize engel olur.

Sevmeyi ve sevilmeyi bilen hayvanlar olsalar da dokunulmaktan ve fazla temas kurmaktan bu kediler hoşlanmazlar. Bu bakımdan kucağıma alıp doyasıya seveyim diye bu kedileri düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Maalesef bu kedilere olan sevginizi uzak mesafeden göstererek yetinmek durumunda kalabilirsiniz.

Sahibinin Gönlünü Fethetmesini Bilirler

British Shorthair’ın kucaktan hoşlanmaması, onların donuk ve duygusuz bir hayvan olduğunu asla göstermez. Bu sevimi tüylü dostlarımız sadece fazla sıkılmaktan hoşlanmazlar. Ufak dokunuşlara da ‘’hayır’’ demeyebilirler. Onunla gün içinde keyifli dakikalar geçirebilir ona olan sevginizi kucağınıza alamasanız da çeşitli yollarla belirtebilirsiniz.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Colorpoint Shorthair
British Shorthair'ın Kucaktan Hoşlanmaması
British Shorthair’ın Kucaktan Hoşlanmaması

British Shorthair, fazla temastan hoşlanmasalar da sahiplerinin ilgisinden ve sevgisinden çok hoşlanırlar. Bir süre evde yalnız kaldıklarında size olan düşkünlüklerini ve sevgilerini göstermek için etrafında pır dönerler. Bu sevimli halleriyle gönlünüzü fethetmesini iyi bilirler.

Muzip ve neşeli halleri sizin tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi üzerinizden kolayca alabilir. Terapi için sevimli dostunuza bakmanız bile yeterlidir. Yumuş yumuş tüylerine sık dokunamasanız da devamlı gülümseyen sevimli yüzüne istediğiniz zaman doyasıya bakabilirsiniz.

Article by

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

How about writing a comment?

A comment was made on "British Shorthair Neden Kucak Sevmez?".
  • Anonim

    Benimde var bir kedim Silver cinsi fakat hiç insan sevmiyor çocuklardan uzak duruyor. Onlara ve büyüklere de tıslıyor hatta saklanıyor gidene kadar insanlar çıkmıyor neden yapıyor böyle?