Kedi kumu nasıl temizlenir? Kedi tuvaleti temizlerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Ne sıklıkla kedi kumu temizlenir?

Çocukların şirin arkadaşları olan kediler, yaşadıkları evlerin havasını değiştirirler. Sevimli mırlamaları, şirin mi şirin miyavlamaları ile kendilerini kolaylıkla sevdiren minikler, özellikle oyuncu olmaları sebebi ile çocuklar için iyi bir arkadaş olacak. İlk sahiplendiğiniz zaman onlara için gerekli olan temel ihtiyaçlar için biraz para harcamanız gerekecektir. Ancak uzun yıllar boyu evinizi sizlerle paylaşacak olan küçük patililer, tatlılıkları, masum duruşları ve enerjik halleri harcanan paraya değeceklerini her fırsatta sizlere göstereceklerdir.

Kediler, sevimli oldukları kadar titiz hayvanlardır. Çok fazla yıkanmayı sevmeseler de, kendilerini yalayarak düzenli bir şekilde temizlerler. Pis ortamları sevmeyen bu şirin arkadaşlar, tuvaletlerinin pis olmasından da hiç hoşlanmazlar. Öyle ki, tuvaletleri yani diğer adıyla kumları pis olduğunda asla ihtiyaçlarını gidermeyen küçük melekler, kum temizliğini ihmal ederseniz bedelini size halınızla ödetebilirler. Bu sebeple küçük dostunuzun hassasiyetlerine önem göstermelisiniz. Evinde bir kedi ile yaşayan bireyler, onların da evin sahipleri konumunda olduğunu bilmeliler. İlk eğitimlerini hepimizin olduğu gibi annelerinden alan sevimli dostlarımız, en başta tuvalet eğitimi alırlar. Minik melekler, tuvaletlerini yaptıktan sonra üzerini kumla kapatırlar. Onlara uygun bir kap ve kum ayarlayarak bu eğitimi çabucak aldırabilirsiniz. Peki, kedi kumu nasıl temizlenir. Bu yazımızda sizlere kedi tuvaleti temizleme ile ilgili tüm bilgileri vereceğiz.

İlgili İçerik: Kedi Kumu Ne Sıklıkla Değiştirilmeli?

İlk olarak daha rahat temizlemeniz için topaklaşan kumlardan almanızı tavsiye ediyoruz. Minik dostunuz idrarını yaptıktan sonra kum kendiliğinden topaklaşır. Bu da sizin tuvaleti çok daha rahat temizlemenizi sağlar. Yalnızca kum küreği ile tuvaleti rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Temizlik boyunca eldiven kullanmanız, hijyen açısından sizlerin yararına olacaktır. Kedinizin kumu azaldığında yeteri kadar kum eklemeyi unutmayın. Tuvaletini yaptıktan sonra üzerini kapatabimeleri için yeterli kuma ihtiyaç duyacaklardır. Bununla birlikte kedi kumu ayda bir defa tamamen değiştirilmeli; tuvalet kabı da çamaşır suyu ile dezenfekte edilmelidir.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kediler Sahiplerine Bağlanır mı?
Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Kristal silika kum, kedi idrarını yaptığında topaklaşır. Bu tür kumlar eldiven yardımı ile ya da kürekle kolaylıkla alınabilir. Bu işlemi 15 gün arayla yapmanız kediniz için yeterlidir.

Çam kedi kumu, çok sağlıklı ve doğal bir kumdur. İdrar yapıldığında talaşlar toz haline gelir. Bu kum için kap sallanarak temiz kumların yüzeye çıkması sağlanabilir. Kum tam anlamıyla tozlaştığı zaman, çöpe atılma zamanı gelmiş demektir. Kabı boşalttığınız da temizliğini yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Temizliğe çok önem veren minik meleklerin kapları, onlara daha hijyenik bir ortam sağlayabilmek için periyodik olarak temizlenmelidir. Ayrıca bu durum sizin ve eşyalarınızın da kurtuluşu demektir. Temiz olmayan tuvaletleri kullanmayan sevimli arkadaşlar, tuvalet dışına ya da evdeki eşyaların üzerine idrarlarını yapabilirler. Bu nedenle de, eşyaları sık sık yıkamak, hatta bazen tamamı ile değiştirmek gerekebilir. Ayrıca düzenli temizlenmeyen tuvaletler, minik melekleriniz de ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Pis kum kaplarına tuvaletini yapan sevimli melekler, genel olarak idrar enfeksiyonuna yakalanabilirler. Bu da, şirin arkadaşlarınızın sancılı günler geçirmesi ile doğru orantılıdır.

Evinizin küçük sahiplerinin konforlu bir yaşam sürmesi, evdeki davranışlarına da yansır. Bu nedenle aslında çok fazla zamanınızı almayan tuvalet temizliğinin her gün yapılması daha doğru olacaktır. Yukarıda belirttiğimiz aralıkta da minik dostunuzun tuvaletini temizleyebilirsiniz. Ancak kendinizden pay çıkarmayı denerseniz, 15 gün gibi bir sürede her idrar yaptığında kumu temizleseniz de az da olsa koku kalacaktır. Kediler, kokuya duyarlı hayvanlardır. Bu sebeple en azından günde 1 defa tuvaleti yıkamanız, kuruduktan sonra kumu koymanız kedinizin huzur içinde idrarını yapabilmesi için çok önemlidir.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

25 yaşındayım, yönetici asistanlığı dışında kalan zamanlarımda Miyavliyo yazarlığı yapıyor ve çocuklarım ile ilgileniyorum. Golden cinsi bir oğlum ve bir çift kediciğim var. Evimde baktığım çocuklarımın dışında, sokaktaki meleklere de annelik yapmaya çalışıyorum. Miyavliyo takipçilerinin, patili dostlarımızın hayatlarına küçük/büyük herhangi bir dokunuşuna katkıda bulunmaktan çok mutluyum. Hayat, onlarla sevgiyi paylaştıkça anlamlı ❤

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?" için yapılan yorumlar;