Bizimle birlikte hayatına devam edecek bir kedimiz var, fakat adını hala bulamadık diyorsanız; Farsça isim önerilerimiz çok hoşunuza gidecek.

Hayatının devamlılığını bizlerle geçirecek olan küçük dostlarımız için isim arayışımız devam ediyor olabilir. İsim bulmaya çalışırken anlamı, güzel söylenmesi, kulağımıza melodik gelmesi hoş bir duygu yaratır. Farsça kedi isimleri kullanmak bunun için bir seçenek olabilir.

Farsça kendi dil bütünlüğünde yumuşak ve şiirsel bir yapıdadır. Burada seçilebilecek isimler küçük dostumuzun da çok hoşuna gidebilir öyle değil mi? Kedilerin en büyük hassasiyeti seslere karşıdır. Kulakları çok ince sesleri duyabilir. En kolay kabul ettikleri isimler tınısı yumuşak olan seslerden oluşur. Şimdi Farsçanın o yumuşak ve egzotik isimlerine bir göz atmaya ne dersiniz. Hem erkek hem dişi kediler için derlediğimiz Farsça kedi isimlerinin manalarını da bilmek hoşunuza gidecektir.

Farsça Erkek Kedi İsimleri
Farsça Erkek Kedi İsimleri
Daha Fazlası: Kedi İsimleri – En Popüler 850 Kedi İsmi!

Farsça Erkek Kedi İsimleri

  1. Payidar: Kedilerin ne kadar asil varlıklar olduğunu biliyoruz. Bu ismin anlamı da saygın demektir. Kedimizin genetik karakterine ne kadar uyum sağladığını görebiliriz.
  2. Berduş: Başıboş anlamı taşır, ismini söyleyip gülümserken başını okşamayı unutmamak gerekiyor.
  3. Cenk: Savaş anlamını taşır. Bu da bir diğer karakteristik özelliklerini ortaya koyan isimlerden birisidir.
  4. Çeşman: İstisnasız hepimiz kedilerin gözlerine bakmaya bayılırız. Değişik renklerde ve büyüklükte olur. Gözbebeklerine bakıp ne istediklerini anlayabiliyoruz örneğin. Bu ismin anlamı ise gözler demek.
  5. Şenkal: Pozitif bir ilginin yarattığı sıcaklığa kendimizi bırakabiliriz. Evimizde neşeli ve oyuncu bir kedi bulunuyorsa neşeli kalması için neden bu isimle çağırmayalım onu?
  6. Yeksan: Düz, her zaman aynı düzeyde olan anlamını taşıyor. Anlamı biraz karamsar gibi gözükse bile, çağırırken kulağa ne kadar hoş geldiğine bir bakmak gerekir.
  7. Yaver: Bu bizim günlük dilimizde de yardımcı anlamında kullandığımız bir isimdir. Gerçekten de kedilerimiz bizlerin yardımcısı sayılmaz mı?
  8. Pehlivan: Güreşçi anlamında kullanılan bir isimdir. Biraz tombik ve oyuna doymayan bir kedi ile evimizi paylaşıyorsak bu isim tam ona göre olabilir.
  9. Behlül: Çok gülen anlamı taşısa da bizim kedimizin yakışıklı, asil, mağrur duruşunu tamamlayıcılığını sağlayan bir isimdir.
  10. Şinasi: Tanımak, bilgelik anlamlarını taşımaktır. Her kedinin içinde bilge bir ruh olduğunu unutmamalıyız.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kediler Hakkında Az Bilinen 50 Şaşırtıcı Bilgi

En Güzel Farsça Erkek Kedi İsmi “Kisra”

Soylu,  güçlü bir hükümdar gibi hayatlarımızda varlıklarını sürdüren ve kendilerini bu ismin varlığı ile bütünleştiren kedilerimiz, şahlara ait bu güzel adı hakkıyla taşıyabilir.

Daha Fazlası: Erkek Kedi İsimleri
Farsça Dişi Kedi İsimleri
Farsça Dişi Kedi İsimleri

Farsça Dişi Kedi İsimleri

  1. Begüm: Prenses anlamını taşır. Her haliyle prenses olarak evimizde dolaşan hayat arkadaşımızın bu isimle gezinmesi oldukça hoş olabilir.
  2. Dilruba: Gönül alan manasındadır. Kötü geçirdiğimiz birkaç saat sonrasında evimize geldiğimizde, bizi sükunetiyle sakinleştiren güzel kedimiz aynı zamanda gönlümüzü almıyor mudur?
  3. Hümeyra: Gül yanaklı kadın manasını taşır. Evlerimizde bizlerle yaşayan büyüklerimiz bulunuyorsa en sevdikleri isimlerden olan Hümeyra’yı kedimize verebilir. Çocuklarımız kadar büyüklerimizin de fikrini almak çok faydalı olacaktır.
  4. Nida: Yüksek sesle çağırmak için kullandığımız ses tonu diyebiliriz. Kedilerimizi de sürekli çağırmıyor muyuz? Bu isim hem anlamıyla hem de tınısıyla kulağa çok hoş gelmektedir.
  5. Lida: Farsçanın en güzel melodilerinden biri daha. Hanımefendi anlamını taşıyan bu isim sizce de tam yerine gelip oturmadı mı?
  6. Lila: Leylak rengi demek. Evet, kedilerimiz bu renkte tüylere ve gözlere sahip değil, ama gözlerindeki pırıltıda oynaşan ışıklar bu güzel isimle bütünleşebilir bizce. Sizce nasıl olur?
  7. Piraye: Güzellik demektir. Nice şiirlerin yaşandığı aşklara konu olan bu isim, güzel kedimizin ruhuna yakışmaz mı?
  8. Şiva: Büyüleyici anlamı taşır. Ne kadar özel olduklarını bildiğimiz dostlarımız da bu ismi kendilerine çok yakıştıracak buna eminiz.
  9. Rana: Kibar demektir. Sanırız ki kedilerin başlıca özelliklerinden birisi de kibar olmalarıdır.
  10. Helya: Güneş manasındadır. Her gün bizimle birlikte olan ve hayatımıza neşe, sıcaklık katan dostumuz için biçilmiş kaftan niteliğinde değil mi?

En Güzel Farsça Dişi Kedi İsmi “Verda”

Verda “gül” demektir. Bizler gülleri çok severiz, tıpkı can yoldaşımız kedilerimiz gibi. Narin, nazik ve herkes tarafından sevilmek onların da çok hoşuna gidiyor.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  En Bilindik 10 Sokak Köpeği Cinsi
Daha Fazlası: Dişi Kedi İsimleri

Dünya üzerinde yaşayan kaç tane kedi var bilemiyoruz. Fakat ister evlerimizde, ister sokaklarda yaşasın kediler bizler için her zaman özel varlıklardır. Onları okşamayı, onlarla konuşmayı çok ama çok severiz. Bazen sadece yanından geçerken bile kedilere bir isim veririz. Mesela “oğlum” deriz “kızım” deriz “minik” deriz. Yani bir şekilde seslenebilmeyi isteriz. Özellikle evlerimizde yaşayan kedilerin isimlerini seçerken dikkat ederiz. Duruşuna, rengine, gözlerine, davranışlarına göre yaparız bu seçimleri.

İşte bu yazımızda kulağımıza ve kedilerimizin ruhlarına hitap edecek olan Farsça kedi isimlerine yer verdik. Sizlerde bu yazımızı okuduktan sonra aklınıza gelen en güzel Farsça kedi isimlerini paylaşabilirsiniz. Yorumlara sizden gelen isimleri bekliyoruz.

Article by

Sıkı bir Miyavliyo takipçisi iken Miyavliyo yazarı olmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar 13 kediye annelik ettiğim için kediler ile ilgili çok fazla bilgi sahibiyim, bildiklerimi bu kedi bloğu ile sizlere aktarmak niyetindeyim. İçeriklerime yorum yaparak bana soru sorabilir veya içerik ile ilgili görüşünüzü bildirebilirsiniz.

How about writing a comment?