Kedilere göz damlası damlatmak hayli bir uğraştırıcı. Peki, kediler nasıl sabit bir pozisyonda kalır ve kediye göz damlası nasıl uygulanır biliyor musunuz?

Kedilerde birtakım göz iltihaplanmaları veya enfeksiyon hastalıkları oluşabilmektedir. Kedilerin gözleri için risk taşıyan bu hastalıklar, dikkate alınmalı ve veteriner hekim eşliğinde tedavi edilmelidir. Tedavi sürecinde kedilere göz bakımı yapmak oldukça zor bir süreçtir. Kedilerinize göz bakımı yapmakta veya göz damlası damlatmakta zorluk yaşıyorsanız, kediye göz damlası nasıl damlatılır? başlıklı bu yazımız tam sizlere göre. Buyurunuz, yazımız sizlerle.

Kedimi Nasıl Sabit Bir Pozisyonda Tutabilirim?

Çoğunlukla kedilere göz damlası damlatmak, hayli bir zor ve uğraştırıcı olmaktadır. Ancak belirli damlatma metotları ile göz damlasını kolayca damlatabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey, kediyi sabit bir pozisyona getirmek olacaktır. Kediyi sabit tutmak ve hareket etmeden damlayı damlatmak biraz zor bir durum olduğu için sabırlı olmanızı tavsiye ediyoruz. Kediye göz damlası damlatılacağı zaman, kediyi düz bir zemine yatırabilirsiniz veya kucağınıza alıp -v- şeklinde bir pozisyon biçimi ile sabit durmasını sağlayınız. V pozisyonundan kastımız, kucağa alıp bacaklarınızın arasına almaktır. Böyle sabit olunur ve damla rahatça uygulanabilir. Çünkü kedinizin kaçacak bir şansı kalmamış olacak ve sağlığı için yardımcı olmuş olacaksınız.

Ayrıca kedinizin sakinleşmesi için nelerin etkili olduğunu biliyorsanız, bu tür alternatifleri de deneyebilirsiniz. Özellikle de kediye çokça şefkat gösterilmesi, huzurlu hissetmesi için hazırlanan ortamlar ve sakin olması için yapılacak eylemler etkili olacaktır. Göz damlası damlatıldığı zaman sabit kalmasını diliyorsanız, sayılanları sabırlı bir biçimde uygulayabilirsiniz.

Kedilere Göz Damlası Nasıl Uygulanır?

Kedilerin gözlerine damla uygulamadan önce yapılması gereken birtakım fiiller bulunmaktadır. Öncelikle ellerinizin hijyenik olduğundan mutlaka emin olmalısınız. Eğer emin değilseniz mutlaka elinizi yıkamanızı veya dezenfekte etmenizi öneriyoruz. Çünkü gün içerisinde ellerde birikmiş olan bakteriler, kedilerin hassas göz yapısını kötü etkileyebilir.

Eller temizlendikten ve kediler düz bir zeminde veya kucakta sabit tutulduktan sonra yapılması gereken unsur, kedinin kafasını dikkatli bir şekilde hafif yukarı doğru yatırmaktır. Ardından kedinizin yanağına ellerinizi yaslayarak damla tüpünün düşmemesini önleyebilirsiniz. Kedinin alt göz kapağını açarak hassas bir şekilde aşağı doğru çekin ve önerilen damla miktarını uygulayın. Damlattıktan sonra göz kapağını ovalamayınız bu tahriş olmasına sebep olur. Damlanın göz içerisinde kendi kendine yayılması için kedinin göz kapağını kırpması yeterli olacaktır. Bu şekilde göz damlasını uygulayarak sevimli dostlarımıza yardımcı olmuş olursunuz.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  FIP Kediden Kediye Bulaşır mı?
Kediye Göz Damlası Damlatma
Kediye Göz Damlası Damlatma

Kediye Göz Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sevimli dostlarımız için göz bakımı yapmak oldukça sağlıklı olduğu kadar zor bir durumu da kapsamaktadır. Çünkü kediler göz temasından veya sabit durmaktan pek hoşlanmadıkları için kaçabilirler. Kedime göz damlası damlatmak istiyorum diyorsanız, işlem sürecini oyunlaştırmak veya işlem sonrası ödüllendirici etkenlerle kediye yaklaşmak pozitif olacaktır. Bu süreç içerisinde sabırlı olmak ve tekrar tekrar denemek gereklidir.

Damlatılan göz damlasının kedinin gözünde herhangi bir hasar oluşturup oluşturmadığına dikkat ediniz. Sürekli gözlem altında kalmalıdır. Ayrıca veteriner hekimin önerdiği damlaların kullanımı herhangi bir riske karşı koruma sağlamaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=t9G-pF0GqiE

Kedilere Göz Damlası Nasıl Damlatılır? başlıklı bu yazımızı okumuş oldunuz. Hem sizler için hem de kedilerinizin sağlığı için faydalı olacağını düşündüğümüz başlıkları aktardık. Eğer aklınıza takılan sorular veya farklı konu başlıkları var ise, sitemizin yorum kısmına yazabilirsiniz. Sizlerin düşünceleri bizler için kıymetlidir.

Article by

Sıkı bir Miyavliyo takipçisi iken Miyavliyo yazarı olmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar 13 kediye annelik ettiğim için kediler ile ilgili çok fazla bilgi sahibiyim, bildiklerimi bu kedi bloğu ile sizlere aktarmak niyetindeyim. İçeriklerime yorum yaparak bana soru sorabilir veya içerik ile ilgili görüşünüzü bildirebilirsiniz.

How about writing a comment?

Comments were made on "Kediye Göz Damlası Nasıl Damlatılır?".
  • Mustafa Duran

    Bir kedi ailesi ile arkadaşım kedi yavrularından birisi (5-6 aylık) gözlerinde sıkıntı vardı. Ne iyi gelir diye araştırırken sizin yazınızı okudum. Çok güzel bilgiler var. Video çok güzel. Yazınızı birçok kedi sever Facebook grubunda paylaştım, teşekkürler.

    • Ayşenur Bekgöz

      Biz teşekkür ederiz <3