British Shorthair cinsinin yaşam süreleri hakkında merak edilenleri cevapladık. İçeriğimizi okuyarak bu özel ırkların ömürleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Uysallığı, uyumlu karakteri ve zekası ile ilgi çeken British Shorthair sahibi olmak isteyen kişilerin en çok almak istediği kedi cinslerinden birisidir. Görünümü ve sevimliliği ile de dikkat çeken bu kediler kedi severlerin ilgi odağı olmakta. British Shorthair kaç yıl yaşar sorusu British Shorthair cinsi sahibi olmak isteyen kişilerin merak ettiği sorulardan birisidir.

British Shorthair’ın yaşam süresini araştırdığımızda ortalama 14 ile 20 yıl arasında bir yaşam süresine sahip olduğunu öğrenmekteyiz. Bakımları özel bir itina ile yapılması gereken bu cins kedilerin ortalama ömürlerini uzatmak adına sağlıklarına dikkat etmek gerekir. Bunun için onların özel bakım listesine harfiyen uyarak hem yaşam kalitelerini arttırabilir hem de daha uzun süre yaşamalarına yardımcı olabiliriz.

British Shorthair Ömrü
British Shorthair Ömrü

British Shorthair’ın Uzun Yaşamaları İçin Neler Yapabiliriz?

British Shorthair ömrü iyi bir bakım ile 20 yıla kadar çıkabilmektedir. Normalde en uzun süreli yaşayan kedilerin süreleri de yaklaşık bu kadar olsa da iyi bir bakım ve dikkatle daha da uzun yaşayan kediler olabilmektedir. British Shorthair, İngiliz kısa tüy olarak da bilinmektedir.

Görünümüyle ve kişiliği ile dikkat çeken bu kediler, yeterli bakım ve özen gösterildiği takdirde uzun bir süre sizinle birlikte yaşamaya devam edebilirler. British Shorthair’ın ömürlerinin daha uzun süreli olması için yapılması gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Doğduğu günden itibaren veteriner kontrollerini aksatmayın. Bu tarz kedilerin sağlık problemleri yoğun olarak gözlemlenebileceği için yaşam kalitelerini de arttırmak adına veteriner ziyaretlerini sık yapmaya çalışın,
  • Aşı takvimini takip ederek aşılarının zamanında yapılmasına özen gösterin. Böylece aşı ile olası pek çok kedi hastalığına da önlem almış olursunuz,
  • Beslenme düzenini kedinizin yaş ve durumuna uyun şekilde ayarlayın. Kedinizin biyolojik yapısına uygun mamaları tercih ederek onun sağlıklı gelişimine yardımcı olun,
  • Aşırı kilo almamasına özen gösterin. Kilo problemi yaşayan kediler, kiloya bağlı olarak pek çok sağlık problemi ortaya çıkabilir. Bunu önlemek adına kedinizin aşırı kilo alacak beslenme diyetinden uzak durun. Mümkünse gün içinde çeşitli oyun egzersizleri yaparak kedinizin hareket etmesini sağlayarak kilosunu sabit tutmaya çalışın,
  • İlgi ve sevginizi kedinizden eksik etmeyin. Kediler ilgi ve sevgiye en çok ihtiyaç duyan canlılardır. Sevgi ile beslenerek büyüyen kediler, ruhen çok daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarına devam edecektir. Bu bakımdan kedinizin sevgi ihtiyacını en iyi şekilde karşılamaya çalışın.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Exotic Shorthair

Kedinizin Yaşam Kalitesini Arttırın

Sevimli dostlarınızın sizinle beraber çok uzun yıllar sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamasını istiyorsanız onun ruhsal ve biyolojik ihtiyaçlarını iyi karşılayın. Kedinizin neye ihtiyacı olduğunu en iyi şekilde bilerek onun tüm gereksinimlerini eksiksiz şekilde tamamlamaya özen gösterin. British Shorthair ömürleri özel ve itinalı bir bakım ile ortalamadan daha uzun olabilir. Sevimli dostunuzun sizinle yaşamınızı daha çok paylaşmak istiyorsanız onların yaşam kalitelerini arttırıcı girişimlerde bulunun.

Article by

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

How about writing a comment?

Comments were made on "British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?".
  • Venüs Gönülal

    7-8 aylık bir Shorthair sahipleniyorum ancak kedinin geçmişini bilmiyoruz ev kedisi olduğundan eminiz. Tuvalet eğitimi verilmiş çünkü… bu aylarda yapılması gerekenler nelerdir? yani mama özellikleri yapılan aşılar vs. nelerdir acaba?

    • Ayşenur Bekgöz Post author

      Merhabalar, Shorthair çok tatlı ve ayrı bir cinstir. Öncelikle iç-dış parazit aşı/damla yaptırmak üzere veterinere gitmelisiniz. Veteriner size iç-dış parazit aşısı/damlasından sonra karne verecektir. Karnede kedinizin olması gereken aşılar ve tarihleri yazacaktır. Bu karneye göre aşı günlerini takip edip veterineri ziyaret etmelisiniz.
      Cins kediye sahip olduğunuz için mutlaka bilinen, kaliteli ve içeriği yüksek olan kedi maması almalısınız. Haftada 1-2 kez yine aynı şekilde bilinen ve marka olan yaş mama ikram edebilirsiniz. Sebze, meyve, kefir; köfte, kıyma, balık gibi besinleri de belirli ölçülerde dostunuza verebilirsiniz. Et ürünlerinin PİŞMİŞ, YAĞSIZ, TUZSUZ olmasına çok dikkat etmelisiniz.
      Ne ince ne de kalın taneli olacak şekilde kedi kumu tercih etmelisiniz. İnce kum alırsanız kedinizin patilerinin arasına girer rahatsız eder ve gözlerine kaçabilir. Kalın taneli alırsanız patilerine batar ve rahatsız olur. Dolayısıyla orta kalınlıkta kum seçmelisiniz.
      İster kapalı, ister açık tuvalet kabı alabilirsiniz. Benim önerim: kediniz size ve ortama alışana kadar açık kedi tuvaleti kullanmanızdır. Size iyice alıştıktan sonra kapalı kedi tuvaletine geçebilirsiniz.
      Şimdilik bilmeniz gerekenler bunlar, kafanıza takılan veya sormak istediğiniz her türlü soruyu çekinmeden sorabilirsiniz 🙂