En ergonomik kedi tarakları, tarak seçimi, marka incelemeleri ve çok daha fazlasını yazımızdan okuyabilirsiniz.

Öncelikle taranma ve taranma ihtiyacı hakkında bilgi vermek istiyorum. Bir kediye sahipseniz kedinizin ustalıkla ve titizlikle yalanarak temizlendiğini biliyor olmalısınız. Kediler günün bir bölümünde tüylerini yalayarak vaktini geçirir. Bu onun için temizlenmek anlamına gelir. Dilinin antiseptik özelliği ile de bizim onu temizleyebileceğimizden çok daha iyi bir şekilde temizlenirler. Ancak bazen yaralanma gibi durumlarda uzun olan tüylerin birbirine dolandığını görmek mümkün olabiliyor. İşte bu durumlarda minik afacana ek bir destek gerekebilir. Eğer yavru bir kediye sahipseniz ileriki yaşlarda zorluk çıkarmaması için onu küçük yaşlarda taranmaya alıştırmanız iyi olacaktır.

Yavrularımızın tüylerinin taranmaya en elverişli olduğu zaman, yorgun ve rahatlamış olduğu zamanlardır. Karnı tok, uykusu olan ve oyun oynamaktan yorulmuş kediler yaramazlık yapmaya enerji bulamazlar. Eğer tarama/fırçalama konusunda zorluk yaşıyorsanız aşağıdaki önerilerimiz işinize yarayabilir;

  • Yorgun ve rahatlamış bir anda kedinizi tüylerine uygun bir fırça yardımıyla nazikçe taramaya başlayın. Eğer bu durumdan hoşlanmamış gözüküyorlar ise her gün yalnızca biraz taramak suretiyle alıştırma yoluna gidebilirsiniz.
  • Bir süre sonra bu konudaki toleransının arttığını gözlemleyeceksiniz. Kedinize sevgi göstermeniz, nazik olmanız onun için bir ödül olarak bile algılanabilir.
  • Uzun tüylü bir kediye sahipseniz, tüylerini tarak yardımıyla taramanız gerekecektir. En sevdiği yerlerden başlamanızı tavsiye ediyoruz. Çoğunlukla çenesi ve başının okşanması ve taranması ilgilerini ve sempatilerini çekecektir.
  • Artık diğer bölgeleri taramak kolaylaştığında o bölgeleri taramaya odaklanın. Eğer keçeleşmiş bir yere rastlarsanız zorla açma girişiminde bulunmayın. Önce keçeleşmiş kısım tüylerin uç kısımlarındaysa bir makas yardımıyla keserek açmayı düşünebilirsiniz.
  • Kediniz kısa tüylere sahipse plastik bir fırça kullanarak tüylerini tarayabilirsiniz. Buradaki püf nokta tüylerini taramaya başlamadan önce fırçayı iyice ıslatmanızdır. Fırçayı nemli tutmak dökülen tüyleri yakalamakta daha etkili olacaktır. Ayrıca nemli bir tarak tüylerin etrafta uçuşmalarını da engelleyecektir.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kedilerde Hareketsizlik Pek Çok Soruna Yol Açabiliyor

Tarama işleminin gerekliliğinden ve zorluk çıkaran meleklerimiz için bu işi kolaylaştıracak yöntemlerden söz ettim. Şimdi de en çok tercih edilen 5 kedi tarağını inceleyelim:

1- Pet Zoom Soft Touch - Tüy Toplama Eldiveni

1- Pet Zoom Soft Touch – Tüy Toplama Eldiveni

Bakım kısmında belki de banyodan sonra en zor olan tüy toplama sorununun Petzoom Soft Touch ile üstesinden gelebilirsiniz. Eldiven şeklinde olması hem işimizi kolaylaştırıyor hem de elektrostatik enerji ile tüy köklerine kadar ulaşmış ölü tüyleri temizlememize olanak sağlıyor. Bu ürün sayesinde yavrumuzun üzerindeki ölü tüyleri kolaylıkla toplayabileceksiniz.

2- Furminator Tarak- Uzun Tüylü Kediler İçin Temizlenebilir Tarak

Furminator Tarak

Furminator tarağa sahip olduğunuzda evcil kediniz size minnettar kalacaktır. Evcil hayvan sahiplerinin ortak derdi olan tüy dökme bu ürün sayesinde oldukça en aza indirilir. Kedinizin üzerinde bulunan cansız ve gevşek tüyleri kolaylıkla bu ürün sayesinde toplayabilirsiniz. Paslanmaz çelik ağız yapısı ile tüyün üzerindeki ölü gevşek tabaka sıyrılır ve tüylere zarar vermeden ölü tüyleri toplar.

  • Uzun tüylü kediler için uygundur
  • Tüy saçılmasını %90 oranında azalttığı söylenmektedir.
  • Ergonomik kullanıma sahip olması da artı bir özellik katıyor.

Furminator markası, kısa tüylü kediler için olan başka bir versiyonu da satmakta. Eğer kediniz uzun tüylü değilse, Furminator kısa tüylü kedi tarağını da tercih edebilirsiniz.

Birçok alıcı tarafından internette yapılan olumlu yorumlar, bu ürünün oldukça kaliteli ve uzun ömürlü olduğunu gösteriyor.

3- Polo Tarak – Kendi Kendini Temizleyen İnce Telli Kedi ve Köpek Tarağı

Polo Tarak

Bu ürün aynı zamanda köpekler için de uygun olmakla birlikte, kediler için oldukça popülerdir. 8cm genişlikte tarak kısmına sahiptir. İnce telli kedi tarağı olarak güçlü bir üründür. 16cm uzunluğunda ergonomik bir sapa sahiptir. Bu ürünün en büyük artısı arka kısmındaki aparat sayesinde, çok kolay bir biçimde taranan kılların anında temizlenebilmesidir.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kedilerin En Sevdiği Şeyler

4- Ferplast Trimmer GRO 5961 – Tüy Alıcı Kedi Tarağı

Ferplast Trimmer GRO 5961

Yavrularımızın ölü tüylerden arınması için özel tasarlanmış Ferplast Trimmer, ölü ve deri tabakalarını kesmeden temizler. Keyifli bir masaj etkisi olduğu söylenmektedir. Metal kısmının değiştirilebilir olması bu ürünün artı özelliklerindendir. Ağız genişliği 10cm ve uzunluğu 15cm olan bu ürünü almadan önce ve diğer tüm tavsiyelerim için de geçerli olmak üzere veteriner hekiminize danışmayı ihmal etmeyin. Kediniz için en iyi seçimi yapabilmek için acele etmeyin.

Furminator Yavru Kedi Tarak Seti
105

5- Furminator Yavru Kedi Tarak Seti – En İyi Yavru Kedi Tarağı

Kısa ve uzun tüylü tüm kedilerin taranma ihtiyacı olduğundan dolayı küçük yaşlarda onları taranmaya alıştırmanızı tavsiye etmiştim. Furminator yavru kedi tarak seti bunun için birebirdir. Yavru bir kediye sahipseniz alacağınız ilk ürünler arasında yer almalıdır. Alışmayan kediler taranmaktan hoşlanmayacağı için küçük yaşta onları alıştırmanız uzun vadede faydalı olacaktır.

Kedi Tarağı ve Fırçası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Kedi severler olarak onları çok seviyor ve bu sevimli canlılarla hayatımızı memnuniyetle paylaşıyoruz. Lakin onların bakımı elbette mama su verip iki okşamakla sınırlı değil. Tarak veya Fırça hakkında doğru seçim yapmak kedimizin tüy bakımı için oldukça önem arz ediyor. Tarağı alıp köşeye kaldırmak da elbette fayda sağlamayacaktır. Minik yavrumuz için uygun aralıklarla tarama işlemini gerçekleştirip onu ölü tüylerden arındırmanız gerekiyor.

1. Düzenli Taramaya Dikkat Edin

Kedinizi düzenli taramanız onun için oldukça önemlidir zira birçok fayda sağlar. Bunlardan en önemlileri:

  1. Düzenli tarama neticesinde tüy dökme durumu en aza iniyor.
  2. Minik meleğimizin tüylerinin daha bakımlı ve sağlıklı olmasını sağlıyor.
  3. Bunlarla birlikte en çok şikayet edilen ve rahatsız olunan tüy dökme problemi için de en etkili çözüm bu.
  4. Güzel kedimizi ölü tüylerden arındırarak rahatlamasını sağlamanızın yanı sıra eviniz için de sevindirici bir durum olacaktır.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  5 Büyümeyen Kedi Cinsi

2. Kısa Tüylü Kediler için Tarak Seçimi

Kısa tüylü kediler uzun tüylü kedilere oranla daha kolay bir bakıma sahip. Daha az taranma ihtiyacı duyuyorlar. Kısa tüylü bir kediye sahipseniz onun için küçük dişlere sahip fırça veya tarak kullanmanız gerekiyor. Piyasada bu özellikte fırça bulmak oldukça kolay, zira onlarca farklı çeşit kedi tarağı piyasaya sürülmüş durumda.

3. Uzun Tüylü Kediler için Tarak Seçimi

Uzun tüy demek daha fazla bakım ihtiyacı demek oluyor. Uzun tüylü bir kediniz varsa veya sahiplenmeyi düşünüyorsanız kısa tüylü kedilere oranla daha fazla bakıma ihtiyaç duyduklarını ve daha sık taranma ihtiyacı duyduklarını söylemek istiyorum. Uzun tüylere sahip meleklerimiz için uygun olan paslanmaz çelikten imal edilmiş taraklar piyasada mevcuttur. Van Kedisi gibi uzun tüylere sahip bir meleğe sahipseniz ortalama haftada üç defa taramak yeterli gelecektir. Yine de üstte belirttiğimiz üzere tarak seçimi konusunda veteriner hekiminizin tavsiyesini bir sorup onunla istişare ederek karar verin. Zira kedinizde deri hastalığı gibi bir sağlık problemi varsa hiç kullanmamanız veya vücudunun belli bölgelerinde kullanmanız gerekebilir.


Sonuç olarak kedilerimizin taranma ihtiyacından, en popüler olan 5 tarak/fırçadan bununla birlikte kısa ve uzun tüylü kedilerimizin için uygun tarak seçiminden söz ettik. Şunu da eklemeden geçmemeliyiz ki tarama esnasında ani hareketlerden kaçınmanız, nazik olmanız ve sert davranmamanız gerekiyor. Aksi halde yavrunuzun canını yakabileceğiniz gibi derisinin tahrişine de yol açabilirsiniz. Kendinize ve minik yavrunuza iyi bakın. Eğer tarak ve fırça seçimi konusunda veterinerinizin, kedi cinsine göre ayrı bir tavsiyesi olursa ya da bizlerle paylaşmak istediğiniz bir tecrübeniz varsa, yorumlar kısmında bekliyoruz. 😊

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

25 yaşındayım, yönetici asistanlığı dışında kalan zamanlarımda Miyavliyo yazarlığı yapıyor ve çocuklarım ile ilgileniyorum. Golden cinsi bir oğlum ve bir çift kediciğim var. Evimde baktığım çocuklarımın dışında, sokaktaki meleklere de annelik yapmaya çalışıyorum. Miyavliyo takipçilerinin, patili dostlarımızın hayatlarına küçük/büyük herhangi bir dokunuşuna katkıda bulunmaktan çok mutluyum. Hayat, onlarla sevgiyi paylaştıkça anlamlı ❤

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"En İyi 5 Kedi Tarağı/Fırçası" için yapılan yorumlar;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Ela Nur

    Çok teşekkürler kedi sahibi olacağım ve bu faydalı bilgiler çok işime yarayacak tekrardan teşekkürler Miyavliyo!!♥

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      ELA GÜNEŞ

      aynen öylee

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Tunişşşş

        İsimleriniz aynııı