Yavru kedilerin beslenme konusunda oldukça hassastır. Süt tozu haricinde kullanılan bebek mamaları doğru şekilde hazırlanmalıdır.

Yavru kedi beslenmesi belki de dünyanın en yorucu ama keyifli işi olabilir. Yavru kedinin yeterince doyduğundan emin olmak, doğru beslenmesi veya keyfinin yerinde olduğunu anlamak kişiyi strese sokabilir. Aslında bu duygular kötü bir şey değildir, tam aksine yavru kedilere karşı duyulan sevgiden dolayı kaynaklanmaktadır.

Bazı dişi kedilerin doğurganlık seviyeleri yüksek olduğu için sıklıkla yavru kedilerle karşılaşabiliriz. Özellikle dışarıda bulduğunuz yavru kediyi hemen eve almak ve tüm bakımları karşılamak doğru bir şey olmadığı gibi sahiplendikten sonra da ondan çok büyük şeyler beklemekte oldukça yanlıştır.

Her yalnız olan yavru kedi aslında sahipsiz değildir; annesi yemek aramaya gitmiştir, yeni yer arıyordur, yavrunun bulunduğu ortamdadır veya geçici bir süre onu yalnız bırakmak zorunda kalmış olabilir. Bizler sevgi dolu insanlar olduğumuz için yavru kediyi sahipsiz sanıp yaşatmak için alıyoruz ama aslında onlara zarar veriyoruz.

Yeterince anne sevgisi ve sütü alamayacağı için hep eksik kalacaktır ve ne kadar iyi bakılsa da diğer yavru kediler gibi bağışıklığı yüksek olmayacaktır. Tamamen annesinden ayrıldığından, annesinin artık bakmayacağı için yavrusunu kovduğundan veya anne kedinin sütten kesildiğine emin olmalısınız. Eğer böyle bir yavru kediye denk geldiyseniz ve nasıl beslenmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, size vereceğimiz yöntemler ile onun annesi olabilirsiniz.

Yavru Kedi Bebek Maması Yer mi?

Eve aldığınız yavru kediye yapacağınız ilk işlem, karnını doğru bir şekilde doyurmaktır. Kesinlikle market ve inek sütü vermemelisiniz, hatta kokusunu almaması için ondan uzak tutmalısınız. Sütün içerisinde bulunan laktoz ve yağlar, yavru kediye büyük ölçüde zarar verir, bağışıklık sisteminin daha çok düşmesine neden olabilir. Yavru kedilerin beslenmesinde en doğru yol kesinlikle süt tozudur.

Bulunduğunuz yerde süt tozu bulduysanız, paketin arkasındaki kullanma talimatlarını okuyarak süt tozunu hazırlayabilirsiniz. Eğer o an süt tozu bulamadıysanız ve elinizde yaş mama alabilme imkanınınız varsa bile bunu kullanmayın. Yavru kediler belirli zamana kadar sıvı gıdalarla beslenir ve daha sonra yaş mamadan, kuru mamaya geçiş sağlarlar.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kediler Neden Ağlar Gibi Miyavlar?

Elinizde hiçbir imkan yoksa, başka seçenek olmadığı için bebek maması kullanabilirsiniz. Bebek mamaları, anne sütüne çok yakın olduğu için kediler de gönül rahatlığıyla bebek mamasıyla karınlarını doyurabilirler. Bunu daima olarak yapmayın, çünkü kedilerin beslenme listesinde bebek maması yer almaz. Sadece durumu doğru bir yolla kurtarmak için bebek mamasını kullanabilirsiniz.

Yavru Kediye Bebek Maması Nasıl Yapılır?
Yavru Kediye Bebek Maması Nasıl Yapılır?

Yavru Kedi İçin Bebek Maması Nasıl Hazırlanır?

Bebek mamasını evdeki malzemeleri kullanarak yapmayın; çünkü evde yapılan bebek mamalarının içerisinde kullanılan besinler, yavru kedinin sağlığı için uygun olmayabilir. Bunun yerine marketlerde veya eczanelerde satılan hazır bebek mamasından almalısınız. Yavru kedinin tamamen doyması ve sağlıklı beslenebilmeleri için bilinmeyen mama markalarını satın almayın. Genelde annelerin sürekli kullandığı ve tamamen güvendiği bebek maması markasını seçmelisiniz.

Tıpkı bebeklere hazırlandığı gibi bebek mamasını hazırlayın, fakat katı kıvam yerine biraz daha sulu olmasına dikkat etmelisiniz. Mamayı hazırladıktan sonra kedilerin kullanması gereken biberon elinizde varsa onu kullanmanız çok doğru olacaktır, eğer yoksa normal bebek biberonunu da kullanabilirsiniz. Elinize biberonda yoksa son çare olarak iğnesiz ve boş şırınganın içine mamayı çekerek de kullanabilirsiniz.

Yavru kediyi kucağınıza alarak tamamen yatırmadan hafif olarak dik tutmaya çalışın. Eğer şırıngayla mamayı verecekseniz, şırınga itme yerine yavaş yavaş ve az aralıklarla basmaya özen göstermelisiniz. Hızlı bir şekilde şırıngaya basarsanız, mama fazla geleceği için boğulma riski oluşabilir. Mamayı biberonla verecekseniz, yine aynı tutuş şekline getirerek biberonu ağzına dayayın. Belirli saniyelerde biberon ucunu ağzından çıkarın ve ağzının içerisindeki mamanın tamamen yutması için ona zaman tanıyın.

  1. Bebek muhallebisi kediye verilir mi?

    Muhallebinin içerisinde şeker, irmik veya yağ gibi gıdalar katıldığı için yavru kediye zararlıdır.

  2. Kediye sürekli bebek maması verilir mi?

    Hayır, kesinlikle sürekli verilmemeli. Sadece o anlık durumu kurtarmak için bir kereliğine mahsus verilebilir.

  3. Yavru kediye bebek kaşık maması verilir mi?

    Kaşık mamalarının içerisinde tahıl veya ek gıdalar olduğu için yavru kediye verilmemelidir.

  4. Yavru kediye sürekli süt tozu verilir mi?

    Yavru kedinin en azından yaş mamaya geçiş dönemine kadar süt tozu verilebilir.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Yavru Kediye Bebek Maması Verilir mi? Nasıl Yapılır?" için yapılan yorumlar;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Canan

    Merhaba annesinden ayrılmış sokağa birakılmış Bi yavruyu sahiplendik buradaki petshopta süt tozu bulamadık normal bebek maması aldık Bi sorun olur mu?

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Abdulsamet

    45 günlük kedi yavrusu Scottish, anneden ayrılmış ama yemek yemiyor. Kuru mamayla ekstra foxy veriyorum ama akşam yedi bu saate kadar hiç bir şey yemedi. Bilgi verirseniz sevinirim.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Ayşenur Bekgöz Gönderinin Yazarı

      Merhabalar, 45 günlük kediye şu an kuru mama verilmemelidir. Şu anda süt tozuyla beslenmelidir ve ekstra bir şey verilmemelidir.

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Kader

    Bir aylık yavrularım var annelerinin sütü az sanırım çok viyaklıyorlar. Evde bulunan malzemelerimden onlara için şu an acil ne yapabilirim yemeleri içmeleri için?

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Ayşenur Bekgöz Gönderinin Yazarı

      Merhabalar, yavru kediler doymuyor olabilirler. Petshop gibi yerlerden süt tozu ve biberon tarzı materyal temin ederek yavruları besleyebilirsiniz. Süt tozunu nasıl kullanacağınız, aldınız süt tozu paketinin arkasında yazmaktadır. Sağlıkla büyüsünler 🙂