Lepistesler kendi karakterlerine benzeyen balık türleriyle beraber yaşamak isterler. Bu türlerin hangileri olduğunu bilmek çok önemlidir.

Akvaryum balıkları arasında en popüler cinslerdir. Yeni balık beslemeye başlayan insanlar için çok uygunlardır. Ayrıca sakin ve sevecen balıklar oldukları için bazı türlerle çok kolay anlaşabilirler. Lepistesler hassas yapılarından dolayı kendilerini güvende hissetmek isterler. Bunun için akvaryumda dekorların içine girerek kendilerini iyi hissederler. Onları daha fazla streste hissettirmemek için iyi anlaşabildikleri balık cinsleriyle beraber yaşamalılar.

Kılıçkuyruk Balığı

Kılıçkuyruk Balığı
Kılıçkuyruk Balığı

Bakımı en kolay balık türlerindendir. Canlı doğuranlardan oldukları için Lepistes ile çok iyi anlaşabilirler. Hatta Lepistes ile akraba bile sayılabilirler. Eğer Lepistes cinsiniz varsa bir dakika bile düşünmeden yanına Kılıçkuyruk balığını eklemelisiniz. Karakterleri bile birbirlerine çok yakın olduğu için kavgasız ve sorunsuz bir şekilde aynı ortamda yaşayabilirler.

Moli Balığı

Moli Balığı
Moli Balığı

Moli balıkları da tıpkı Lepistesler gibi hem etçil hem de otçullardır. Yani her iki türde beslenme konusunda pek seçici değillerdir. Genel olarak çok sakin balıklardır, fevri hareketleri pek sevmedikleri için kendi halinde takılırlar. Bakımları da kolay olduğundan balık besleyen insanların bir numaralı cinsleridir.

Yalnız Moli balıkları, diğer balıklara göre hastalık konusunda hassaslardır. Mantar, beyaz benek ve diğer cilt hastalıklarına kolaylıkla yakalanabilirler. Bunun Lepistes ile aynı ortamda yaşayamayacakları anlamına gelmez, sadece suyun temiz olmasına ve bakımlarının aksatılmamasına dikkat edilmelidir.

Çöpçü Balığı

Çöpçü Balıkları
Çöpçü Balıkları

Akvaryumdaki çöpleri yiyerek su dengesini sağlayan koca yürekli balıklardır 🙂 O kadar değerlidirler ki, akvaryumun vazgeçilmez canlılarıdır. Akvaryumda kavga çıksa bile hiç umurlarında olmadan akvaryum dibindeki çöpleri yedikten sonra uyumaya giderler. Bu özelliklerinden dolayı sadece Lepistes ile değil diğer balık cinsleriyle bir arada yaşayabilirler.

Lepistes balığınızın yanına uygun bir balık arıyorsanız Çöpçü balığından başkası olamaz. Çöpçülerle karşı karşıya gelseler bile sanki çok iyi dostlarmış gibi sorgusuz sualsiz birbirlerinden yanından geçerler. Ayrıca ikisi de sakin olduğu için birbirlerine uyum sağlayabilirler.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı Nasıl Yapılır?

Zebra Balığı

Zebra Balıkları
Zebra Balıkları

Uzun, ince, zebra gibi desenleri ve renkleri olan balıklardır. Ağızlarının kenarlarında ince ve uzun bıyıkları vardır. Boyutları ortalama 7’e cm kadar uzayabilirler. Normalde zebra balıklarının renkleri siyah-beyazdır ama bazılarının pembe veya yeşil olabilir. Renkli Zebralarda ağız kısımlarından kuyruklarına kadar siyah çizgileri olduğu görünür.

Dayanıklı balıklar oldukları için ilk kez balık besleyenlerin gözdesidir. Uysal, sakin ve barışçıl karakter özelliklerine sahiptirler. Lepistesler de bu özellikleri taşıdıkları için Zebra balıklarıyla çok iyi anlaşabilirler. Birbirlerine sataşmadan ve zarar vermeden sağlıklı akvaryum koşullarında rahat bir hayat sürdüreceklerdir.

Kuhli Balığı (Kuhli Loach)

Kuhli Balığı
Kuhli Balığı

Bu balık cinsini daha önce duydunuz mu bilmiyoruz ama öğrendiğinizde çok sevebilirsiniz. Görünüşleri minik solucana benzedikleri için çok tatlıdırlar. Hatta diğer bir adıyla Kuhli Yılan balığı olarak da bilinirler. Yaklaşık olarak 8-12 cm arasında boyutları vardır. Genellikle akvaryum dibinde olmayı sevdikleri için akvaryumdaki diğer balıklarla pek karşılaşmazlar.

Akvaryumdaki en karanlık ve sessiz yerleri tercih ederek dolaşırlar. Ağır, arkadaş canlısı, sakin, ani hareketleri olmayan yapıları oldukları için Lepistes ile çok iyi arkadaşlık kurabilirler. Hızlı bir şekilde karşılaşsalar bile birbirlerine tehdit oluşturamayacakları için herhangi bir sorun olmayacaktır.

Cüce Vatoz

Cüce Vatozu
Cüce Vatozu

Akvaryumun temizlikçi balığıdır. Hiç üşenmeden akvaryumun her köşesini temizleyebilirler. İşleri bittikten sonra öyle bir kamufle olurlar ki, akvaryum içinde onu fark etmek oldukça zordur. Kamufle olur olmaz saatlerce hiç kıpırdamadan durma özellikleri de vardır. Tıpkı Çöpçü balıkları gibi fedakar oldukları için akvaryumda onları sevmeyen balıklar yoktur 🙂 Lepistesler de böyle hayalet gibi balıkları sevdiklerinden çok güzel bir şekilde yaşayabilirler.

Kırmızı Karides

Kırmızı Karides
Kırmızı Karides

Kırmızı karidesin rengi o kadar güzeldir ki, akvaryumun görünüşünü bile değiştirebilirler. Bakımları çok kolay olduğu için her balıkçı tarafından tercih edilirler. Dayanıklı, sakin, uysal özellikleri vardır. Akvaryumdaki yosunları yiyerek bir şekilde yaşamaya çalışırlar. Lepistes başta olmak üzere diğer akvaryum balıklarıyla da çok güzel arkadaşlık kurabilirler.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Japon Balığı Suyu Nasıl Olmalı? Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?
Article by

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

How about writing a comment?