Köpekler her türlü eti çok severler ve karınlarının doyması için hiç düşünmeden yerler. Peki, köpek tavuk yer mi? veya tavuk etini nasıl yemeli? açıkladık.

Köpekler sadece aç oldukları zaman yemek yemezler, bazen sırf oyun oynamak için veya can sıkıntısını gidermek için karınlarını doyururlar. Mesela bazı köpek cinsleri doyduğunu hiçbir zaman anlamaz ve tok olsalar dahi sırf o besini yemek istedikleri için midesine indirirler. Her şeyi zamansız yedikleri için kısa sürede hasta olurlar veya çoğunlukla bağırsak sorunları meydana gelebilir. Ev köpeğiniz varsa; onu nasıl düzenli besleyeceğinizi veya hangi besinlerin ne zaman, ne kadar miktarda verilmesi gerektiğini çok iyi bilirsiniz.

Bilginiz olmasa dahi en azından veterinere danışırsınız ve köpeğinizin sağlıklı beslenip, uzun ömürlü yaşaması için elinizden geleni yaparsınız. Ev köpeğinizin yanında sokak köpeği besliyorsanız, o konuda ayrıca bilgi sahibi olmalısınız. Sokak köpekleri dışarıdaki tehlikelere karşı daha dirençlidir, hatta kötü insanların koyduğu zehirli yiyecekleri yedikten sonra kusarak içindeki zehri çıkarabiliyorlar. Bunu yapamayan köpekler, sırf insanların köpek sayısı azalsın düşüncesiyle ve göz zevki için zehri tükettikten sonra hayatlarını kaybediyorlar.

Sokak köpeklerinin bağışıklık sistemi, ev köpeklerine göre daha güçlüdür ve her türlü mikrobu vücutlarına aldıkları için dirençleri daha fazladır. Bunu şöyle düşünebilirsiniz; grip enfeksiyonu geçirmeye alışık olan insan başına gelecek belirtileri bilir ve bunun nasıl geçeceğini çok iyi bilerek, kendini kolaylıkla iyileştirir. Bağışıklık sistemi düşük olan ve hastalıklara karşı direnci olmayan insanlar, grip gibi basit hastalığı bile çok zor atlatabilirler.

Köpekler içinde aynı şey geçerlidir ve bundan dolayı sokak köpeklerinin ömrü, diğer köpek cinslerine göre daha uzun olduğu söylenir. Ev köpekleri daha hassas oldukları için ve istedikleri zaman kolaylıkla beslenebildikleri için açlık veya susuzluk görmezler. Sokak köpeklerinin avcılık içgüdüleri çok gelişmiş olduğundan kanatlı hayvanları ve tavukları avlamak için veya sırf oyun olsun diye koşturuyorlar. Bunu gören insanlarda sokaktaki köpeklerin beslenmesi için kapılarının önüne tavuk eti bırakıyorlar. Peki, köpek tavuk yer mi? veya herhangi zararı var mı? ayrıntılı şekilde araştırdık.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Köpek Ekmek Yer mi? Köpeklere Ekmek Verilir mi?
Köpek Canlı Tavuk Yer mi?
Köpek Canlı Tavuk Yer mi?

Köpekler Canlı Tavuk Yiyebilir mi?

Köpeklerin yaradılışında kovalamak, avlamak ve yakalamak olduğu için dikkatini çektiği her hayvanın peşinden koşmak ister. Sokak köpekleri dışarıda kümes veya tavuk gördüğü zaman hemen koşarak oraya gider ve tavukları yakalamaya çalışır. Tavuklar, köpeklerden kaçarken genellikle hızlı ve düzensiz koştukları için boyunları kırılır veya kalp krizinden ölebilirler. Hatta tavuklar o esnada ölmeseler bile çok korktukları için depresyona girerler ve uzun süre kıpırdamadan durup, yumurtlamazlar.

Köpekler, tavukları gerçekten yemese bile sırf onlarla oynamak için kovalayabilir veya oyalanmak için koşturabilirler. Her köpek böyle yapmaz tabii ki, bazıları da sırf canlı tavuğu yemek için kümeslere girebilir. Yakaladığı tavukları ısırarak ağzında sallar veya patileriyle üstüne basıp, hareketlerini kısıtladıktan sonra rahatlıkla tüketmeye başlayabilirler. Bu tamamen köpek cinslerine göre ve davranışlarına göre değişkenlik gösterse de yaşadığınız yerde kümesler varsa çok dikkatli olmalısınız.

Sırf köpeğiniz tavukları kovalıyor ve öldürüyor diye şikayet edilebilirsiniz ve yetkili kişiler tarafından dostunuz elinizden alınabilir. Hatta her köpeğin tavuğa alerjisi olmasa da bazı köpeklerin tavuklara ve tavuk etine alerjisi olduğu için yedikleri zaman vücutlarında bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Tüm bu nedenlerden dolayı köpeğinizi yalnız başına dolaşmaya bırakmayın ya da kümes bulunan yerlerde bulunmamaya çalışın.

Köpeklere Tavuk Eti Verilir mi?
Köpeklere Tavuk Eti Verilir mi?

Tavuk Eti Köpeklere Zararlı mı?

Her köpeğin tavuklara karşı alerjisi yoktur ve bundan dolayı tavuk eti yeseler bile hiçbir zararı olmaz. Genetikleri gereği bazı köpeklerin canlı tavuklara veya tavuk etine karşı alerjisi olup, yedikleri zaman zararını görebilirler. Mesela; Albino, Dalmaçya, Labrador ve Alman Kurtları genetik olarak alerjiye çok yatkın oldukları için tavuklara karşı alerjileri var mı diye mutlaka muayeneden geçmeliler. Eğer yavru veya yetişkin köpeğiniz bu cinslerden biri değilse bile içinizin rahat etmesi için kan veya deri testleri yapılıp, dostunuzun tavuğa karşı alerjisi olup olmadığını kesin yoldan anlayabilirsiniz. Bilmeden tavuk yerse bazı alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir;

  • Cilt ve deri kaşıntısı,
  • Tüy döküntüsü,
  • Baş, boyun ve alt karın bölgesinde yaralar oluşması
  • Mide bulantısı ve kusma,
  • Daha fazla ısırma eylemine bulunması,
  • Göz kapaklarında, kulaklarda kızarma ve şişme,
  • Bazen egzama gibi kızarıklar oluşması.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Yavru Köpek Ne Yer? Yavru Köpeğe Ne Verilir?

gibi belirtileri sıralayabiliriz. Köpeğinizin testlerden sonra tavuğa karşı alerjisi çıkarsa, tavuk etinden veya tavuk eti bulunan mamalardan uzak kalması gerekecektir. Yani ömür boyu sınırlı diyet içerisinde olacak desek, daha doğru olur. Köpeğinizin tavuğa karşı herhangi bir alerjisi yoksa bile yine de veterinere danışarak, belirli günler tavuk etini pişirip dostunuza verebilirsiniz. Köpekler eti çok sevdiği için tavuk etini de afiyetle yiyeceklerdir.

Köpeklere Tavuk Eti Nasıl Verilir?

Köpeğinizin tavuğa karşı alerjisi yok diye sıklıkla tavuk eti vermemelisiniz. Mesela haftada yalnızca bir gün belirleyerek tavuk eti yemesine izin verebilirsiniz. Köpeğinize kesinlikle tavuk eti çiğ vermemelisiniz, çünkü zehirlenmesine neden olur ve üzerindeki bakterilerden dolayı bağışıklık sisteminde riskler oluşabilir. Tavuğu fırında veya mangalla pişirmek yerine, en sağlıklı olan yolu seçerek haşlayabilirsiniz. Tavuk haşlandığı zaman vitamini kaybetmez ve köpeğiniz yedikten sonra alması gereken tüm mineralleri alacaktır. Tavuk suyuna veya tavuğa ekstra olarak tuz, yağ ve baharat eklememeye dikkat etmelisiniz.

Tavuğu olması gerektiği gibi haşladıktan sonra etlerini ayırın; mamasına veya ekstra besinlerle (çok az ekmek, pirinç veya yoğurt) karıştırarak köpeğinizin yemesini sağlayabilirsiniz. Tavuğun çok sıcak ve soğuk olmamasına dikkat edin, ılık hale geldiği zaman belirttiğimiz yöntemlerle köpeğinize tavuk eti yedirebilirsiniz. Eğer yavru köpeğiniz varsa ya da sokaktaki yavruları besliyorsanız, aynı şeyi onlar içinde yapabilirsiniz. Yavru köpekler anne sütü aldıkları için bağışıklık sistemleri güçlüdür ve alerjik reaksiyonların meydana gelmesi daha düşüktür. Yavru köpek kuru mamalara geçiş yaptıysa, tavuk haşlamasını yedirebilirsiniz.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Köpek Tavuk Yer mi? Köpeklere Tavuk Eti Verilir mi?" için yapılan yorum;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Murat

    Merhaba ben İstanbuldan murat iş yerimde yaklaşık 14 tane sokak köpeği bulunmaktadır ben kasaptan tavuk eti alıyorum bunu pişirip suyuna ekmek doğrayıp ve tavuk eti veriyorum acaba bu her gün vermemde patili arkadaşlarımıza zarar verirmi yoksa doğrumu yapıyorum bu konuda sizden Bi yorum istiyorum