Kedinizin kucağınıza neden oturmadığını merak ediyor ve bu duruma çözüm arıyorsanız bu konuda bahsettiğimiz faktörler size cevap verecektir.

Kediler, sevimlilikleri ile evimize neşe katarlar. Oyuncu olmaları, çocuk dostu olmaları da evde beslenmesi için yeterli sebeplerdir. Ancak ne kadar sevimli olsalar da kedimizi bir türlü kucağımıza oturtamıyoruz. Bu konuda pek çok denemede bulunduğunuza eminiz. peki, kedimizin kucağımıza oturmasını nasıl sağlayabiliriz?

Maalesef hiçbir şey yapamazsınız. Hayvanların da insanlar gibi kişilikleri var ve bu da kedinizin kişiliği. Ancak üzülmenize gerek yok. Kedinizin kucağınıza oturmasını sağlamak imkansız değil. Elbette ki bunu yapabilmek için belli kriterler var. Bu kriterlerin ne olduğuna bir göz atalım:

Yaş faktörü:

Kedinizi kucağınıza oturmaya alıştırmak için yaş çok önemli bir faktördür. Kediniz gençse enerji seviyesi de yaşıyla orantılı yüksek demektir. Bu sebeple de kucakta oturmak, sevimli dostunuzun ilgisini çekmeyebilir. Kedilerin bazıları yaşları ilerledikçe kucağa oturmak isterler. Bunun nedeni ise yaşın ilerlemesinden dolayı atletik gücünü ve enerjilerini kaybetmeleridir. Yaş ilerledikçe sadık dostunuz kendisini güçsüz ve aciz hissedecek; bu sebeple de kucağınızın daha güvenli olduğunu düşünecektir.

Kedi Kucağa Nasıl Alıştırılır? Kucakta Nasıl Tutulur?

Yaşanmışlık faktörü:

Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerde de tavırları yaşanmışlıkları belirler. Kediniz çok fazla sevgi verilen bir ortamda büyümüş olabilir. Bu sebeple de sizden de aynı sevgiyi bekleyecektir. Bazı kediler ise çok az sosyalleşme şansı bulabilir. Bunun doğrultusunda da insanlardan korkabilirler. Çok sevgi görememiş ve sosyalleşememiş kedilerin kendilerine dokundurma ihtimalleri zaman zaman bir yılı alabilir.

Bazı kediler ise ne yaparsanız yapın asla kucakta oturmazlar. Onlar kucak kedisi değillerdir. Bu durum onların kişiliğine bağlıdır. Bundan dolayı saygı göstermek gerekir. Onlar yanınızda oturarak bile sahiplerine ne kadar bağlı olduklarını gösterebilirler. Onlarla oynamanız, onlara ilgi göstermeniz emin olun ki çok hoşlarına gidecektir. Ancak bu hareketi kucağınıza oturarak yapmaktan kaçınırlar. Tıpkı insanlar gibi kedilerin de sevgi göstermek için farklı yöntemleri vardır.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kedi Sahibini Seçer mi?
Kedi Kucağa Nasıl Alıştırılır? Kucakta Nasıl Tutulur?

Onları özgür bırakıp size olan bağlılıklarını diledikleri gibi göstermelerine izin verirseniz, aranızdaki sevgi bağı çok daha güçlü olur. Ancak onu istemediği bir harekete zorlamaya çalışırsanız, bu durum kedinizde ters tepebilir. Mutlu olmadığı bir ortamda saldırgan davranışlar sergilemesi de içgüdüleri gereği olağandır. Bu sebeple kedinizin de duyguları olan bir varlık olduğunu unutmadan hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

25 yaşındayım, yönetici asistanlığı dışında kalan zamanlarımda Miyavliyo yazarlığı yapıyor ve çocuklarım ile ilgileniyorum. Golden cinsi bir oğlum ve bir çift kediciğim var. Evimde baktığım çocuklarımın dışında, sokaktaki meleklere de annelik yapmaya çalışıyorum. Miyavliyo takipçilerinin, patili dostlarımızın hayatlarına küçük/büyük herhangi bir dokunuşuna katkıda bulunmaktan çok mutluyum. Hayat, onlarla sevgiyi paylaştıkça anlamlı ❤

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Kedi Kucağa Nasıl Alıştırılır? Kucakta Nasıl Tutulur?" için yapılan yorum;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Esila

    Merhaba ben kedimi 8 ay önce sahiplendim, kedim 8 aydır hiç kucağa gelmiyor. Hatta gelsin diye mama yerken tutmaya çalışırız fakat onun kuyruğuna bile dokunamayız hemen koltuğun altına kaçar. Kedim 11 aylık neredeyse 1 yaşında. Biz sabrettik sabrettik fakat nereye kadar?
    Biz kedimizi nasıl tutacağız? Neden kucağa gelmiyor 8 aydır? Neden oyun oynamak dahi olsun bize dokunmuyor?