Japonlar her balık cinsiyle aynı akvaryumda yaşayamazlar. Anlaşabildikleri balık türlerini bilerek akvaryumunuzu yeniden düzenleyebilirsiniz.

Japon balıklarının akvaryumda tek veya kendi cinsleriyle beraber yaşamaları gerektiği söylenir. Bu konu tartışmaya açık olsa da veterinerlere ve profesyonel şekilde balık besleyen insanlara göre Japonların bazı balık cinsleriyle beraber yaşamalarında sorun olmayacağı iddia edilir. Yakın zamanda Japon balığı beslemeye başladıysanız yanına koyacağınız balık cinsi çok önemlidir.

Çevrenizde örnek olarak ”ben Japon balığının yanına Lepistes koydum, beraber yaşıyorlar.” vb. gibi kulaktan dolma bilgileri dinlememelisiniz. Lepistes ve Japon balığı birbirlerine zıt karakter oldukları için beraber yaşayamazlar. Çevrenizde bu iki balık türünü aynı akvaryumda yaşatan varsa bir süre sonra anlaşmazlık çıkacağı için olumsuz durumlar yaşayabilir. Japon balığınıza arkadaşlık edecek en uygun balık türleri şunlardır:

Plati Balığı

Plati Balığı
Plati Balığı

Plati ve Japon balıklarının çok iyi arkadaş olduklarını biliyor muydunuz? Platiler tıpkı Japonlar gibi soğuk suyu severler. Yüzme hızları ve hareket şekilleri bile neredeyse aynıdır. Eğer akvaryumunuzda Japon balığı varsa hiç düşünmeden Plati balığı alabilirsiniz. İkisi de hem etçil hem otçul oldukları için herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. Ayrıca akvaryumda birbirlerini rahatsız etmeyecekleri için gül gibi geçinip gideceklerdir.

Zebra Balığı

Zebra Balığı
Zebra Balığı

Zebra balığının renkleri ve desenleri çok güzel olduğu için akvaryuma çok yakışırlar. Suda ahenkle hareket ettiklerinde sanki siyah ve beyaz rengin birbirine karıştığını görürsünüz. Zebra balıkları Japonlar gibi soğuk suyu severler. İki türünde hızları ve hareketleri aynı olduğu için aralarında kavga veya anlaşmazlık olmayacaktır. Zebra balıkları görünüş olarak Japonlardan biraz büyük dursalar da karakterleri birbirlerine yakın olduğu için kanka gibi çok iyi anlaşırlar.

Beyaz Bulut Dağı Balığı

Beyaz Bulut Dağı Balığı
Beyaz Bulut Dağı Balığı

Bu balıkların renkleri aslında beyaz değildir, isimlerinden de anlaşıldığı üzere tıpkı bulutlar gibi hafif grimsi renkleri vardır. Kuyruk ve yüzgeç kısımlarında kırmızı-turuncu renkler bulunduğu için Japonlara benzerler. Boyutları küçük olduğu için Japon balıklarıyla beraber yaşayamayacaklarını düşünürler.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Japon Balığı Suyu Nasıl Olmalı? Sıcaklığı Kaç Derece Olmalı?

Aslında görünüş bakımından Japonların bu balıkları yem olarak görmesi beklenilir ama hızlı olduklarından dolayı yem olmaktan kurtulurlar. Japon balığınıza arkadaş arıyorsanız ve akvaryumun kalabalık görünmesini istiyorsanız bu balık türünden daha iyisini bulamazsınız.

Çöpçü Balığı

Çöpçü Balığı
Çöpçü Balığı

Çöpçü balıkları, dayanıklı yapıya sahip olmalarıyla tanınırlar. Akvaryumda etliye sütlüye karışmazlar, tıpkı isimlerinden anlaşıldığı gibi akvaryumun dibine inerek çöpleri yerler. Karınları doyduktan sonra aylak aylak etrafta dolaşırlar veya bir yere girerek derin bir uyku çekerler.

Japon balıkları, Çöpçü balıklarının varlığından bile haberleri olmayacağı için çok rahat bir şekilde beraber yaşayabilirler. Yalnız bir şeye dikkat etmelisiniz: Japon balığının yanına koyacağınız Çöpçü balığı çok küçük olmamalıdır, yeterince büyüklüğe eriştikten sonra sorunsuz şekilde aynı ortamda durabilirler.

Kedi Botia Balığı (Gölet Çoprabalığı)

Gölet Çoprabalığı
Gölet Çoprabalığı

Kedileri seven insanlar bu balık cinsine bayılacaklar 🙂 Kedi Botia cinsi o kadar çok kedilere benziyor ki, gördüğünüz zaman çok şaşırabilirsiniz. Bu balıklar diğerlerinden daha farklıdır, boyutları çok uzundur ve bıyıkları da belirgindir. Kedi Botia cinsini beslemek pek kolay değildir, dolayısıyla ilk kez balık besleyenler için uygun sayılmaz.

Eğer bu cins balığınız varsa ve yanına arkadaş arıyorsanız Japon balığını tercih edebilirsiniz. Kedi Botia balıkları solucan gibi akvaryumun dibinde dolaşmayı sevdikleri için Japonlara bir zararları olmayacaktır. Karşılaştıkları zaman bile sanki çok uzun süredir tanışıyorlarmış gibi birbirlerini es geçeceklerdir.

Cüce Vatoz

Cüce Vatoz
Cüce Vatoz

Aramızda Vatozları sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz 🙂 Zavallıların ne balıklara ne de akvaryuma hiçbir zararları yoktur. Hatta o kadar faydaları vardır ki, akvaryumdaki yosunlaşmayı önleyerek balıkların sağlıklarını korurlar. Bazen onları akvaryuma yapışık halde görebilirsiniz, bu da onların ne kadar tatlı olduklarını gösteriyor.

Tabii bazı Vatoz cinslerine dikkat etmek gerekiyor, çünkü bazıları ölümcül olacak kadar tehlikelidir. Cüce Vatozların belki de en çok anlaştığı balık cinsi Japon balıklarıdır. İki türde çok sakin oldukları için birbirlerine uygunlardır. İki balıktan birine sahipseniz hiç şüphe etmeden birbirleriyle arkadaş olmalarında hiçbir sakınca olmadığını bilmelisiniz.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Japon Balığının Yaşı Nasıl Anlaşılır?
Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Japon Balığı Hangi Balıklarla Birlikte Yaşayabilir?" için yapılan yorum;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Anonim

    Teşekkürler