Artık siyah kedi gördüğümüzde saçımızı çekmeyi bıraktık ve minik dostlarımıza önyargıları yıkıcı isimleri tek tek seçtik. Birlikte bakalım.

Japonya’da sadece siyah kedilerin bulunduğu bir kafede vakit geçirmek ister miydiniz? Kara kediler söz konusu olduğunda, çoğu insanın hemen kötü şansı düşündüğünden eminiz. Halbuki koskoca kedi krallığının bu şekilde mağdur edilen siyah kedileri bazı kültürlerde uğur getirmesiyle bilinir. Kısacası, bu asil kediler hakkında çok az şey veya yanlış şeyler biliyor olabilirsiniz, örneğin 17 Ağustos ve 27 Ekim dünyada “Kara Kedi Günü” olarak kutlanmakta.

Yapılan bir araştırmaya göre de 22 farklı kedi ırkının tüyleri simsiyah olabilmekte. Ayrıca antik Mısır’da rengi fark etmeksizin tüm kediler kutsal sayılmakta ve onları öldürmek kesinlikle suç olmaktaydı. Ek olarak siyah kedilerin bağışıklık sistemlerinin fazlasıyla güçlü olduğu da bilinmekte. Asil duruşlu ve rengine göre yargılamadan sevdiğimiz ve sevmeye devam edeceğimiz siyah kedilerimize artık isim vermenin zamanı geldi. Kara kedi isimleri bulmak işi zorlaştırır sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İşte, siyah kedi isimleri makalemiz sizler için yazıldı.

Daha Fazlası: Kedi İsimleri – En Popüler 850 Kedi İsmi!
Siyah (Kara) Erkek Kedi İsimleri
Siyah (Kara) Erkek Kedi İsimleri

Siyah (Kara) Erkek Kedi İsimleri

  1. Gece: Gece karanlık çöktüğünde siz de dalıyorsunuzdur derin düşüncelere. Ay ışığının parlaklığı odaya girer ve dağılır tüm günün yorgunluğu. İşte siyah kediniz Gece’de size aynılarını hissettirecek, sizi düşünceden düşünceye sürükleyecek.
  2. Dusk: İngilizce dilinde alacakaranlık anlamına gelen “dusk”, kedinizin havasına hava katacak. Hem gücü hem asaleti hem de gizemli tavırları hatırlatan alacakaranlık kelimesine kim hayır diyebilir ki!
  3. Kellas: İskoçya’da bulunan iri ve siyah bir kedi olan kellas, oldukça ürkütücü görünüşüyle tehditleri kaçırırken, güçlülüğüyle kedi severleri kendisine hayran bırakıyor.
  4. Ink: İngilizcede mürekkep anlamına gelen ink kelimesidir. Tamamen mürekkebe batıp çıkmış gibi görünen siyah kedilerimize veya siyah lekeleri olan ve mürekkep sıçramış gibi görünen çok renkli kedilerimize verebileceğimiz güzel ve eğlenceli bir isimdir.
  5. Batman: Süper kahramanlara ilgisi olanların tercih edeceğini düşündüğümüz bir isim Batman. Simsiyah giyinip şehri kurtaran Batman’dan ilham aldık.
  6. Kömür: klasik bir isim gibi görünse de simsiyah gözlü kediler için de kullanılabilen bir isimdir Kömür. Unutmayın, kara elmas diye de geçmekte.
  7. Bitter: İngilizce dilinde acı anlamına gelen bitter kelimesi aynı zamanda yoğun kakaolu çikolatalarda da kullanılmaktadır.
Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kedi Tüyü Alerjisinin Belirtileri ve Tedavisi

En Güzel Siyah Erkek Kedi İsmi: Karam

Gece’nin en büyük rakibi Karamdır, bizce karam geceye göre daha güzel bir isim. Karam kelimesinin belirli bir anlamı bulunmamakta. Kelime kara yani siyah kelimesinin iyelik eki almış hali. Kara kedinize karam diye seslenmek ona olan sevginizi çok açık bir şekilde gösterecektir.

Daha Fazlası: Erkek Kedi İsimleri
Siyah (Kara) Dişi Kedi İsimleri
Siyah (Kara) Dişi Kedi İsimleri

Siyah (Kara) Dişi Kedi İsimleri

  1. Abanoz: Abanoz tropikal bölgelerde yetişen bazı bitkilerin kara tahtaya benzer sert odununa denmekte. Odun dediğimizde itici olacağını düşünmeyin, sağlamlığı herkesi büyüleyen abanozun kedinizi ifade ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.
  2. Lady: Siyah kedilerin asaleti uzaktan bile belli olmakta. Bir de dişi kediyse, hanımefendi ve salon kadını olduğu gerçeğini kimse değiştiremez.
  3. Asil: Asaletli kimselere verilen sıfattır Asil. Kediniz de hem renginin hem de huylarının asaletini yansıtacağı için Asil ismi çok ama çok uygundur.
  4. Kazandibi: Kazandibi sütlü bir tatlı olmasıyla bilinir. Unutulmasın ki kazandibinin yanık kısmı bol olanı makbuldür. Hal böyle olunca, siyah kedilerimizin lezzetli mi lezzetli birer kazandibi olduğunu söyleyebiliriz.
  5. Amor: Portekizcede aşk anlamına gelen Amor kelimesi, kedinizle aranızda yaşanan büyük aşkı temsil etmekten başka ne yapabilir ki!
  6. Kadife: Yumuşak, kaliteli ve sıcak tutan bir kumaş türü olmasıyla bilinir kadife. Dişi kedinizin kadife tüyleri asaleti simgelerken ismini de oldukça yansıtacak gibi görünüyor.
  7. Schwarz: Almanca dilinde siyahın karşılığı olan Schwarz kelimesi oldukça havalı ve şık duruyor!

En Güzel Siyah Dişi Kedi İsmi: Büyü

Kara büyüden esinlenip seçtiğimiz bu isim cadılardan gelse de biz siyah kedilerin bizi güzelliğiyle büyülemesi olarak kullanmayı tercih ediyoruz.

Daha Fazlası: Dişi Kedi İsimleri

Siyah kedilerin uğursuzluk getirdiğine inanan insanlardan koşarak uzaklaşıp kedilerimize sarılmanın vakti geldi. Dünyada kedi türü olarak bilinen panterlerin de siyah türleri vardır ve yırtıcı göründükleri kadar asaletleri de bizleri büyülemektedir. Eski inanışlarda cadıların siyah kediye dönüştüğü inanışı olduğu için kedilerimiz, can yoldaşlarımızın hakları oldukça yenmiş ve dışlanmışlardır. Ancak günümüzde böyle hurafelere inanmamalı ve onlara sıcacık yuvaları olabilmesi için bir şans vermeliyiz. İnanıyoruz ki siyah kedi sahiplendiğinizde siz de ondan vazgeçemeyeceksiniz.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  En Güzel Türkçe (Yerli) Kedi İsimleri

Uzun kadifemsi tüylerini tararken bir yandan onunla olduğunuz için kendinizi çok ama çok şanslı hissedeceksiniz. Ancak dikkat edilmeli, siyah kediler karanlıkta oldukça iyi kamufle olabiliyorlar, üstüne basmayınız. Unutmadan söyleyelim, siyah kediler karanlıkta fark edilmedikleri için aynı zamanda çok iyi birer fare avcısıdırlar. Umarız sizler için derlediğimiz siyah kedi isimleri makalemizden yararlanmışsınızdır ve kara kedi isimleri bulmanıza ilham olmuştur.  Sizin de aklınıza gelen ve bu güzelliklere yakışacağına inandığınız başka siyah kedi isimleri varsa yorumlarda bizleri aydınlatmanızı dört gözle beklemekteyiz. Yorumlarda buluşalım!

Article by

Sıkı bir Miyavliyo takipçisi iken Miyavliyo yazarı olmaktan çok mutluyum. Bu güne kadar 13 kediye annelik ettiğim için kediler ile ilgili çok fazla bilgi sahibiyim, bildiklerimi bu kedi bloğu ile sizlere aktarmak niyetindeyim. İçeriklerime yorum yaparak bana soru sorabilir veya içerik ile ilgili görüşünüzü bildirebilirsiniz.

How about writing a comment?

Comments were made on "En Güzel Siyah (Kara) Kedi İsimleri".
  • Anonim

    ~teşekkür ederim sayenizde yeni doğan kedime isim buldum~

  • BENDY

    İnky~🖤😻

  • Anonim

    Bitter~ 🖤

  • Anonim

    Teşekkürler, sayenizde yeni doğan kedime isim fikirleri buldum <3

    • Kedicik

      Bu ismi kendim buldum. Mocha da çok güzel bir isim, bir kahve türü. Sizde kedinizin ismini Mocha koyabilirsiniz.

  • Anonim

    Zeytin

    • Anonim

      Ben de kedime zeytin koydum

  • Bne

    Negro koymalısınız en güzeli o bana kalırsa

    • Anonim

      Anlamı nedir?

      • Anonim

        Zenci

    • Anonim

      Çok güzel