Tüy dökmeyen kedi cinsleri, genellikle tüysüz ya da kısa tüylü kedi cinslerinden oluşmaktadır. Tüy dökmeyen kedi türleri içeriğimizde.

Kısa tüylü kediler hangileridir diye soracak olursanız bu konumuzda açıkladığımız kediler genel olarak kısa tüylüdür ve tüy dökmezler . Sokakta ya da bir ahbabımızın ziyaretine gittiğimizde, evinde gördüğümüz minik pati dostuna hemencecik kanımız kaynar. Kediler her zaman, insanları kolayca tavlayabilen en tatlı detaylardandır. Üstelik bunun için ekstra bir çaba da sarf etmezler, doğallıkları en tesirli etkileme biçimleridir. Ve bu duygularımızın tetiklenmesiyle biz de bir kedi sahiplenmeyi çok kez aklımızdan geçirmiş olabiliriz. Kimimiz bir kedi bakımını üstlenmenin artı ve eksilerini kendi yaşam tarzımıza göre değerlendirip, sonrasında gözümüzü karartmış ve bir kediye yoldaş olmayı seçmiş olabiliriz. Kimimiz ise manevi sorumluluklar dışında sadece bakım, temizlik ve temel gereksinimlerini karşılama noktasında tereddütte kalmış olabiliriz. Bu bağlamda; kedilerdeki en düşündürücü ve belki de titizlenilen husus, bilirsiniz ki tüy döküyor olmalarıdır. Alerji, temizlik kaygısı ya da sorun her neyse… Sizler için tüy dökmeyen kediler konusunda bir gruplandırma yaptım. Buyurun okuyalım:

1. British Shorthair: Tüy Dökmeyen Kedi Cinsi

British Shorthair
British Shorthair

Neredeyse 2000 yıllık hatırı sayılır bir tarihe sahip olan British Shorthair; İngiltere menşeinde değerlendirilen ilk kedi türlerindendir. İlk British shorthair, Mısır’da taarruzda bulunan Roma askerleri tarafından, gemilerdeki mühimmatı farelerden korumak ve bu anlamdaki asayişi temin etmek amacıyla avcılıklarından faydalanmak için kendi ülkelerine getirdikleri de süregelen bir söylemdir.

İngiltere’de Kraliyet saraylarında edindiği sağlam yer ve soylular arasında gördüğü itibarla, kısa zamanda favori kedi olmayı başarmıştır. Tabi sadece görüntüsü ve tüy dökmesinin azami düzeyde olması bu konuda etken değildir. Bu meleklerin karakteristik özellikleri de insanı etkisi altına alacak kadar hoştur.

Yıllar boyunca tanıklık ettikleri savaşlar, British Shorthair için hezimetle sonuçlanan sürece gebelik etmiştir. Bu dönemlerde kıtlık dolayısıyla üremeleri büyük ölçüde duraklamıştır. Bildiğiniz gibi savaş süreçlerinde insanlar evcil hayvanlara vermeleri gereken özveriyi kısmak durumunda kalırlar. Öncelik kendileri ve sevdiklerinin canlarıdır. Bu yüzden sadece üreme değil, bu tatlı afacanların yaşamları da büyük tehdit altında kalmıştı. Savaş atlatıldıktan kısa süre sonra, ülkenin kedi koruma programları ile mümkün olduğunca çabuk, eski modlarına dönmeleri gerçekleşti.

British shorthair, orta ebatlarda, kısa fakat epey gür yumuşacık tüylere sahiptir. Tüyleri gri tonlarındadır ve daha çok açık gri olanlarına rastlamak olasıdır. Tüylerinin kısa ve güçlü olması, dökülmelere karşı da ciddi bir önlem olarak yeterlidir. Yapısı itibariyle çok az dökülen tüyleri, sizin zahmetsiz bir bakım düzeni oluşturmanızı sağlar. Yuvarlak ve tombul yüzü ile oldukça sevimli bir suratı vardır.

British shorthair, pek çok güzellik yarışması ve şampiyonalarda güzelliği ile ilgi odağı olup tanınırlığını aldığı derecelerle arttırmıştır. Akıllı, uslu, sözlerinizi can kulağıyla dinleyip tatbik eden şirin arkadaşımız tam bir krema kıvamında ruha sahiptir. Yalnız kalmak onun için tam ıstıraptır. Çünkü sahibine son derece bağlı ve sadık olduğundan, her zaman yanında olmasını ister.

2. Burmilla: En Az Tüy Döken Kedi Cinsi

Burmilla
Burmilla

Eski bir tarihi olamayan Burmilla kedisiyle evrenin tanışması 1980’li yıllara dayanıyor. Burmese Kedisi ve İran Kedisi‘nin çiftleşmesi sonucunda tamamen tesadüfi bir biçimde ortaya çıkmış olan Burmilla kedisi, atalarının güzellik ve çekiciliğini fazlasıyla taşıyor. Hatta Burmese kedisiyle olan aşırı benzerliğinden dolayı uzun bir zaman Burmilla kedisinin yeni bir cins olduğu kabul edilmedi. Ancak 2011 yılında yapılan yeterli gen çalışmalarının neticesinde, bambaşka bir yeni kedi türü olarak literatürde yerini ve ismini alan şirinimiz sonunda Burmilla kedisi olabilmişti.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  British Shorthair Kaç Yıl Yaşar?

İri vücutlu, orta boy bacakları ve yüz yapısı olan Burmilla kedisine, uzun ve hafif içe kıvrılan kuyruğuyla karizmanın vücut bulmuş hali diyebiliriz. Çekik gözleri ve hattındaki mükemmel oranla şahane görünen öne doğru hafif çıkık burnu onun nev-i şahsına münhasır özelliği. Tüy yapısı ise katmanlardan oluşan yoğun bir dizilim gözlemlenen ve kısa boyuyla dikkat çeker. Özellikle yüzünün altındaki hizadan karnının bitimine ve bazen de patilerine kadar krem renkte ve diğer bölgelerine göre daha uzun tüyleri olan Bumilla kedisinin; sırt kısmı ve kuyruğu siyah- gri karışımı renklerde görülür. Kafasının üstü ve kulakları ise genelde tekir tonlarındadır. Böylesi özel bir görünüme haiz olan asil dostumuzun tüyleri ince telli olmadığı için, ayrıca da uzun sayılacak kategoride sayılmadığından dökülme konusunda baya cimridir. Cimriliğin en güzeli bu olsa gerek! Yerlerde uçuşan ya da üzerinize yapışan, hatta ağzınızın içinde bulup çıkardığınız tüylere rastlama oranınız çok çok az olacağından dolayı şanslı sayıldığınızı söylemeliyim. 😊

Oyun oynamak için çıldıran Burmilla kedisi, yeni alanlar ve farklı materyalleri keşfetmeye bayılır. Laf aramızda, bu uğurda bir miktar tatlı yaramazlıklar yapmaktan da geri kalmaz. Ama sevecenliği ve sempatinizi üst düzeyde tutacak tavırlarınnı sayesinde ona kızmanız ya da ondan usanmanız söz konusu dahi olamaz.

3. Habeş Kedisi (Abyssinian Kedi)

Abyssinian
Abyssinian

1871 yılında ilk kez bir kedi gösterisinde sahneye çıkan, bu şekilde tanınmış olan Abyssinian Kedi, İngiltere’de şanını kazanmıştır. Köken olarak halen hangi ırka mensup olduğuna dair varılmış bir net veri bulunmuyor. Ancak en kuvvetli ihtimal olarak, 19. Yüzyıl zamanlarında Kuzey Afrika’dan getirildikleri düşünülüyor. İlginç bir şekilde Abyssinian savaşında popülerlik kazanmalarından olacak ki isimleri de savaşın mührünü taşıyor adeta.

Fazlaca, hatta aşırı bir biçimde büyük, uzun ve geniş kulakları ilgiçekici olan Habeş Kedisi, yüz ve vücut hatlarının darlığıyla da ayrı bir dikkat çekicilik uyandırıyor. Üçgen suratında bulunan kocaman yeşil gözleri ve minik birer lokmalık olan burnu ile ağzı şapşal bir ifadeye bürünmesine sebep olmuş. Genelde bir çöl kumu gibi kahverengi olan tüyleri, çok sık ve kısa boyutlardadır. Bu da malumunuz ki tüylerinin dökülmemesini sağlayan en birinci unsur. Metabolizma sistemlerinden dolayı da tüy dökmemeye programlıdırlar, endişeye gerek yok.

Abyssinian Kedisi sanırım göreceğiniz en hiperaktif kedilerden. Hatta aralarında kesinlikle ilk üçe girer. Oyunu çok seven bu kıpırdak pati, öyle sıradan top yakalama gibi aktivitelere de asla kanmaz. Tabi ki her kedi gibi bir şeyileri yakalamak onun için de keyiflidir. Fakat biraz maymun iştahlı bir karaktere sahip olan lokum surat, herşeyden kısa sürede sıkılır. Ancak ve ancak atlamalı zıplamalı oyunlar onu cezbedebilir. Örneğin dolapların tepelerine tırmanmak, buzdolabının üzerine atlayıp oradan da başka yükseltilere sıçramak kadar hiçbir icraat onu çekmez. Size sokulup sevgisini belli ederek verdiği muhteşem duyguların pozitifliği ile tüm bu afacanlıkları da size hoş gelecektir.

4. Sfenks Kedi: Tüyü Dökülmeyen Kedi Cinsi

Sphynx
Sphynx

Kanada’da görücüye çıktıkları bir kedi organizasyonunda ilk defa görülen Sfenks Kedi, ilginç ve aykırı simasıyla her görenin dönüp bir daha bakma ihtiyacı hissettiği bir kedi olmuştur.

Aslında Sphynx kedileri; doğduklarında cansız ve seyrek tüyleri olan yavru kedilerdir. Ama ortalama olarak 12. haftalarına ulaştıklarında bu cılız tüyleri de birden dökülür ve esas hallerini almış olurlar. Genetik olarak olağan dışı gelişen bir deformasyon söz konusu olduğundan, elbette bazı hastalıklara yatkınlıkları vardır. Ancak, şimdilerde artık daha da gelişmiş olan ve ilerleyen tıp ile teknoloji alanının yardımıyla çoğu hastalığın tedavisi mümkün. Hatta semptomlar görülmeden, sadece bir rutin kontrol esnasında tespit edilen bir hastalık daha kolay tedavi ediliyor. Bunu da özellikle belirteyim ki; minnak dostlarımızın kontrollerini düzenli yaptırmayı ihmal etmeyin.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  En Kolay Eğitilebilir 10 Köpek Cinsi

Sphynx Kedisi; uzun gövde ve uzun bacaklarıyla oldukça esnek bir beden yapısı bulunduğunu gözler önüne serer. Tam bir ters üçgen koni şeklinde olan yüzü ile iri mavi gözleri muhteşem bir uyum içerisindedir. Tüyleri olmadığından, Sphynx kedilerinde hiçbir şekilde tüy dökme problemlerinin görülmesi de söz konusu değildir elbette. Ancak belirtmekte fayda var; şayet hiç tüyü olmadığı ve derisi de buruşuk ve tok bir görünümde olduğu içim Sphynx kedilerinin ciltlerinin sert olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Çünkü tahmin bile edemeyeceğiniz kadar ince yumuşak derileri vardır. Güneşten uzak durmaları ve cilt bakım rutinlerine uyulması elbette gerekir.

Cana yakın, kendini sevdirmeyi beceren ve hafiften sert görüntüsünün altında bıcır bıcır takılan bir dünya güzeli olduğundan zaten en başından beri emin olduğunuzu varsayıyorum. Fazlasıyla dost canlısı olan Sphynx kedileri çok da nazik kedilerdir. Aynı zamanda inanılmaz atılgan ve çevik hareketleriyle reflekslerinni ne denli kuvvetli olduğuna yakinen şahit olacaksınız.

5. Devon Rex

Devon Rex
Devon Rex

Genel hatları baz alındığında ilk bakışta Sphynx kedisini andırıyor olsa da; Devon Rex pek tabi başka bir kedi cinsidir. Bilge arkadaşımızı; 1960 yılında İngiliz bir kadın kedi yetiştiricisi tarafından bulunmuştur. Yine aynı kadın tarafından ilginçliğinin merak uyandırmasıyla peşine düşülen Devon Rex; bu sayede ününe kavuşma yolunda bir adım atmıştır.

Kulaklarının büyüklüğü, yüz, göz ve burun gibi belirgin uzuvlarınnı benzerliği ile Sphynx kedisiyle benzeşen Devon Rex kedisi farklı olarak tüylü bir kedidir. Ayrıca Devon Rex kedisinin omuz ve göğüs kemikleri çok daha geniş ve iridir. Uzun ve kamçıya benzeyen dik kuyruğu görenleri büyüleyecek türden. Çok seyrek tüyleri olsa da, uzaktan bakıldığında dahi seçilen ve fark edilen şeker bir görünümle bizi karşılıyor. Tüy renkleri bazen iki renkli, bazen alaca bazen de desenli ve dalgalı tonlarda hemen hemen her renkte görülebilir.

Devon Rex kedisi; çocuklar ve evcil hayvanlar dahil tüm canlılarla çok iyi iletişim kurma becerisine sahiptir. Avcılık hisleri nedeniyle elbette ki balık, fare gibi ufak ev hayvanları ile bir arada olmaları sakıncalı olabilir. Bunun dışında insanlarla çok iyi anlaştığından ve sıcakkanlı bir yaklaşımı olduğundan, Devon Rex kedisi çok iyi bir can yoldaşıdır. Aynı zamanda bu ölçüde sosyal ve girişken bir kedi olmasının getirisi olarak da yalnız kalmaktan nefret etmesinin kaçınılmaz olduğunu tahmin ettiğinizi düşünüyorum. O her zaman yakınlarında temas edebileceği ve çılgın oyunlarına suç ortaklığı yapacak birini arayan tam bir fırıldak. 😊

6. Sibirya Kedisi

Sibirya Kedisi
Sibirya Kedisi

Yüzyıllardır dünya misafirhanesinde var oldukları bilinen Sibirya kedileri, ilk olarak Rusya’da görülmeye başlanan bir cinstir. Sima olarak oldukça aşina olduğumuz bir surette olmalarının yanısıra soy bilgilerine dair ne yazık ki yeterli bilgi olmaması hasebiyle kökenlerinin uzandığı ataları bilinmiyor.

Uzun boylu bir kedi türü olan Sibirya Kedisi, bolca da tüylü bir topalaktır. Evet topalak dedim çünkü üzerindeki postuyla tontiş bir görünümde aynı zamanda. Tombul yüzü, orta boy kulakları, çekik kehribar rengi gözleri ve sevimli ağız ile burnunun karışımıyla etkileyici bir imaj çiziyor. Bacaklarının uzun olması da onu daha gösterişli bir havaya büründürüyor. En can alıcı kısım ise; tüylerinin uzun, gür ve çokça kabarık olması. Zira bilirsiniz; uzun tüylü kediler çok daha fazla tüy dökerler. Ancak Sibirya Kedisinde o durum öyle işlemiyor, merak etmeyin. Çünkü Sibirya Kedisi cildi yağlı bir dostumuz. Kuru ciltlerde tüy dökülmesi ve deri problemleri çok sık görülür. Fakat yağlı cilt yapısı, tüy dökülmesini engelleyeceği için, Sibirya Kedisinin tüyleri derisine sıkı sıkıya bağlı kalır. Elbette hiç tüy dökmez demek yanlış olur. Bu mümkün de değil, yaratılışa aykırı. Ama hem bir tüy yumağım olsun hem de tüy dökmesin hayaliniz sadece hayalde kalmaya mahkum değil. 😊 Bu talebinize en doğru yanıtını Sibirya Orman Kedisi verecektir.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Birman Kedisi

Her zaman belirtmişimdir, pek çok kedinin olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Tamam ama, Sibirya orman kedisi için olumsuz bir şey söylemek inanın bana çok güç. Zira hem bakımının kolaylığı hem huyunun yumuşaklığı ile ideal bir evcil hayvan olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Adeta “yaratılanı severim yaratandan ötürü” kavramını düstur edinmiş olan Sibirya orman kedisi herşeye ve herkese dostça yaklaşır. Sevgiyle dolup taşan bal küpü; nazik ve kibar dokunuşlarıyla meşhurdur. Çikolata ve krema renklerinde olan Sibirya Kedisi sizin için tüm tatlılara bedel bir lezzette.

7. Tonkinese

Tonkinese
Tonkinese

Tonkinese, Siyam ile Birman Kedisi’nin birleşmesi sonucu ortaya çıkan bir melez güzelidir. 1800 yıllarında ilk kez Amerika’ya, Tayland’dan getirildiği biliniyor. Atası Siyam Kedisi’nden almış olduğu bir özelliği ise; yüzünün orta kısmına yayılmış renk çeşitleridir. Bu bölgede tüy renginden dolayı “çikolata siyamı” olarak anılan Tonkinese, 1984 yılına kadar kimlik sahibi olamamıştır. 1984 yılına kadar ünlü yarışmalar ve şampiyonalara katılıp dereceye girse de uzun bir zaman görmezden gelinmiştir. Hatta Siyam Kedisi’nin bir alt grubunda olduğu düşünülmüştür. Ancak 2001 yılında yapılan genetik araştırma çalışmaları da sonucuna göre; resmi bir mevki kazanıp, Tonkinese adını almaya hak almıştır.

Tonkinese Kedisi’nin, geniş ve dik kulaklarının iri görüntüsü vardır. Cam gibi parlayan mavi gözleri sayesinde herkesi kendine hayran bırakıyor. Orta boyutta burnu ve öne doğru dolgunlaşan ağız-çene yapısı vardır. Kısa bacaklarına göre uzun gövdesi bulunan Tonkinese Kedisi, iri görünümlü bir kedi cinsidir. Özellikle kulak, yüz, sırt, pati ve kuyruğu siyah ya da koyu kahverengi tonlarına sahiptir. Diğer bölgedeki tüylerinin rengi gri veya krem renkte olduğu için ekstra dikkat çekiyor. Tonkinese Kedisi; kalitesi yüksek ve kısacık tüyleriyle tüy dökmeyen kedi cinsleri arasındadır.


Tüy dökme sorunu yok denecek kadar az olan kedi türlerini artık çok daha iyi biliyorsunuz. Bir kedide tüy varsa elbette ölü hücreli olanları zamanı gelince dökülür. Bu devir daim olmalı ki; yerine yeni, sağlam ve canlı tüyler gelsin. Ancak bazı kediler çok fazla tüy dökerken, bazı türlerin çok daha az tüy dökmesi hem tüyün yapısına bağlı hem de metabolik sistem kaynaklıdır. İşte bu doğrultuda, eğer çok titiz bir mizaca sahipseniz, sahipleneceğiniz kedinin de her türlü özelliğini ve diğer yönlerini de çok iyi bilmelisiniz. Tüy dökme sürecini aza indirgemek için, veterinerinizin önerdiği ölçüde tarama yapmanız yararınıza olacaktır. Tüy dökmeyen kediler ya da kendi kedinizde bu sorundan nasıl kurtulduğunuz konusunda bizlerle bir şeyler paylaşmak isterseniz, yorumlar kısmında bekliyoruz.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

25 yaşındayım, yönetici asistanlığı dışında kalan zamanlarımda Miyavliyo yazarlığı yapıyor ve çocuklarım ile ilgileniyorum. Golden cinsi bir oğlum ve bir çift kediciğim var. Evimde baktığım çocuklarımın dışında, sokaktaki meleklere de annelik yapmaya çalışıyorum. Miyavliyo takipçilerinin, patili dostlarımızın hayatlarına küçük/büyük herhangi bir dokunuşuna katkıda bulunmaktan çok mutluyum. Hayat, onlarla sevgiyi paylaştıkça anlamlı ❤

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?

"Tüy Dökmeyen 7 Kedi Cinsi" için yapılan yorumlar;
  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    panda

    benim kedim dökmüyor tüy

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    ı love animals

    Çok iyi fikirler var bir Sfenks kedisi istiyorum😍

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Hayvansever 101

    Kedi sahiplenecektim, tüy dökmeyen bir kedi istiyordum. Çok yararlı bir içerik teşekkürler. (British ve ya Sibirya kedisi alacağım) 😀

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Mueat

    British Shorthair yavru almak istiyorum fiyat ne resim ile iletişim numarası verir misiniz?

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    massaka

    Çok Güzel

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Anonim

    Haziran 2021 sonunda British Shorthair siyah yavru gelecek. Oluşumuzu bekliyoruz heyecanla 🥰

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Hayırlı olsun, inşallah uzun ömürlü olur, sağlıkla bakarsınız. Bende 1 yıl sonra almayı düşünüyorum.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Ücretli mi?

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Anonim

        Bence de.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Bana ulaşabilirseniz sevinirim 05367439600

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    kitty cat

    Çok tatlılar

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Minnoş Kız

    Hayvanları çok severim bir kedim olsun isterim bazen sokaktaki hayvanlara yemek veririm.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      KEDM MARS VE BEN

      Bende

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Anonim

        Bende

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Akgüll Hemşire

    Bende British Shorthair cinsi yavru kedi almak istiyorum ilgilenen var mı acaba 🙏🙏🙏🙏

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Lalisa Manobal

      ankara kedisinin ne kadar olduğunu biliyor musunuz

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Asya Rose

    British Shorthair kedim var, gerçekten hiç tüy dökmüyor. Eğer çocuklarınız varsa British Shorthair cinsini sahiplenebilirsiniz.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Asya hanım merhaba. Mama olarak ne kullanıyorsunuz. Bilgi alabilir miyim lütfen?

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    nory

    Sibirya kedisini çok beğendim 😺💖

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Anonim

    Annemi uzun zamandır kedi almaya ikna etmeye çalışıyordum. Tüy döker diye istemiyordu, e tüylü bir minnoş hayvan bunlar sonuçta tabi ki dökecek. Tabi bunu ona söylemedim. Şimdi tüy dökmeyen kedileri gösterince biraz ikna oldu gibi. Ben Sibirya kedisini çok beğendim. Hepsi çok minnoş.

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Elif

    Ah o spnyx çok korkunç zombiye gibi.☹️

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      sensin ZOMBİ

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      sensin ZOMBİİ😑😐

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Burçe hemşire

    Çok tatlılar 😊 ben hemşireyim ve bu covit 19 salgınında tek motivasyonumuz onlar. Doktor hocalarımız hastalarla bizi başbaşa bırakıp gidiyorlar, Allah herkesin yardımcısı olsun. Ama bir kediyardımcısı paylaşmaktan mutluluk duyarım. Lütfen onları sokağa atmayın.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Aynen öyle

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Anonim

    British Shorthair Erkek yavru istiyorum mümkün mü acaba

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Anonim

    Tüy dökmeyen erkek yavru kedi istiyorum yardımcı olabilir misiniz

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Defne

    Bende evime tatlı bir kedi almak istiyordum ama tüy dökmeyen kedi istedikleri için bunlardan birini seçebilirim sonunda.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Tüy dökmeyen kedi olarak Sfenks yani tüysüz kedi alabilirsiniz. Benim kuzenimde cins kedi var neredeyse hiç tüy dökmüyormuş. Bende kedi istiyorum ailemi ikna etmeye çalışıyorum.

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    O-O

    2 yıldır annemi kedi almaya ikna ediyorum ama olmuyor. Tüyü az dökülen kedileri gösterdim biraz ikna oldu.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Keşke benimkisi de ikna olsa.

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        İlayda

        Keşke, annemi asla ikna edemeyeceğim.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      92

      Ben 6 yıl uraştım ve sonunda annemi ikna etim

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Eyüp

    British Shorthair yavru erkek sahiplenmek istiyorum.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Elif

      Hala yuva arıyor musunuz?

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Anonim

        Hala sahiplendiriyor musunuz?

        • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
          Kedisahibi

          Bende 1,5 yaşında erkek British Shorthair var, artık bakamıyorum. Yeni sıcak bir yuvaya sahiplendirmek istiyorum, sahiplenmek isteyen varsa İstanbul Avrupa içi bana ulaşabilir.

        • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
          B

          @kedisahibi hangi semttesiniz?
          Bende sahiplenmek istiyorum eğer hâlâ minnoş varsa😉

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Anonim

      Bende

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Amine Erden

        Ben tüyleri dökülmüyorsa istiyorum

        • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
          Ayşe

          Tamamen tüy dökmüyor diyemem, ben British Shorthair kedisi besliyorum. Tüy döküyor ama çok değil

        • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
          Anonim

          Selam. Bende Russian Blue var, hiç tüy dökmüyor. Ondan almanızı tavsiye ederim.

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Anonim

        Merhaba çocuklarım çok istiyor ama nasıl görüşebiliriz acaba?

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Nagihan

      Yavru British Shorthair sahiplenmeyi düşünüyorum.

      • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
        Anonim

        Ben tatlı istiyorum ama galiba bunları çokta tatlı değil🐰

  • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
    Büşra

    Aşırı tatlılar ve Annemin alerjisi var. Bunu öğrendiğim iyi oldu.

    • Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı
      Mahir

      Merhaba, dişi yavru British Shorthair yavru arıyorum, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.