Meyveler arasından en sevileni hiç şüphesiz muzdur. Peki, kediler muz yer mi? veya muzu nasıl yiyebilirler? yazımızda açıkladık

Kediler tok oldukları halde bir yerlerden yemek kokusu aldıkları zaman dikkat kesilirler ve kokunun nereden geldiğini bulmaya çalışırlar. Hatta kedilerin bu hayattaki en sevdiği şey yemek yemek ve uyumaktır desek, hiç de yanılmış olmayız. Özellikle evinizde kedi besliyorsanız, yemek yaparken veya atıştırmalık yiyecekler yerken mutlaka yanınıza gelir ve ne yediğinizi meraklı gözlerle anlamaya çalışır. Kedilerin besin tablosuna baktığımızda sadece kuru mama, yaş mama ve arada sırada malt macununun yer aldığını görürüz. İnsanların yediği yiyeceklerden beslendiği takdirde, mideleri bunları sindiremez ve rahatsızlanabilirler.

Eğer bilinçli ve kediler hakkında yeterince bilgi sahibi bir sahipseniz, tüylü dostunuzun gün içerisinde yemesi veya yememesi gereken tüm yiyecekleri biliyorsunuzdur. Bu konuya dikkat etmeyen kedi sahipleri ise kendi yediği bazı besinleri de kedisine vermediği için bir zamandan sonra kediniz size küser ve davranışlarında farklılıklar görebilirsiniz. Kediler kendi istediğini yaptırmaya çalışırken çok masum bakışlarıyla bakarlar ve insanlar da kıyamayıp istediklerini yerine getirirler. Bunu sadece besin dışında yapmanızı ve kendi yediğiniz besinleri, kedinizden uzak tutmaya dikkat etmelisiniz.

Sokak kedileri, evde yaşayan dostlarımız kadar şanslı olmadıkları için çöpte veya insanların koyduğu yiyecekleri yemek zorunda kalıyorlar. Günlerdir açlığa ve susuzluğa alışkındırlar, fakat şaşırtıcı derecede bağışıklık sistemleri güçlüdür. Hatta kediler arasında en sağlıklısı Tekir Kedi olduğu yönünde araştırmalar yapılmıştır. Dışarıdaki zorlu hayata alıştıkları için bağışıklıkları mikropları tanır ve kendini iyileştirmeye çalışır.

Sadece ev kedinize değil, sokaktaki çaresiz kedilere de sadece mama değil arada sırada onların yiyebileceği besinlerden de ikram etmelisiniz. Evinize sıklıkla meyve alıyorsanız, mutlaka muzu da sevdiğinizi tahmin ediyoruz. Evde muz yerken kediniz kokusunu alır ve birazcık tatmak için birtakım şirinlikler yapabilir. Tam o esnada kediler muz yer mi? diye düşünebilirsiniz. Bu konu hakkında detaylıca araştırmalar yapıp, sizi de bilgilendirmek istedik.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kedi Kurbağa Yer mi?
Kedilere Muz Verilir mi?
Kedilere Muz Verilir mi?

Kedilere Muz Verilir mi?

Muzun içerisinde bol miktarda potasyum, karbonhidrat, B6 ve C vitamini bulunur. Kediler hayatı boyunca mamayla geçinemeyeceği için belirli miktarlarda muz gibi yüksek vitaminli besinler verebilirsiniz. Onların vücuduna alması gereken faydalı maddeler, muzun içerisinde bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir. Evde muz yerken mutlaka kediniz tattıktan sonra çok lezzetli gelecektir ve biraz daha yemek için gözlerini muzdan hiç ayırmayacaktır. Her kedinin muzu çok sevdiğini tahmin etsek de mutlaka birkaç tane sevmeyen kedi vardır diye düşünüyoruz.

Eğer kediniz veya sokakta sürekli beslediğiniz dostlarınızda muzu sevdiyse, sadece 1 çay tabağı büyüklükte muz verebilirsiniz. Fazla vermemeye dikkat etmelisiniz, çünkü meyvelerin içerisinde vitaminler olduğu kadar yüksek oranda da şeker bulunmaktadır. Mesela 100 gram muzun içerisinde yaklaşık olarak 3 çay kaşığı şeker bulunmaktadır. İnsanlar için bu şeker oranı düşük olsa da kedilere göre oldukça fazladır ve şeker onlara zarar verebilir. Bundan dolayı kedinize verdiğiniz muzun miktarına dikkat ettiğiniz sürece, gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz.

Kediniz yemesi gerektiğinden daha fazla muz tükettiyse, dışkısında renk değişikliği, karın ağrısı ya da kusma gibi belirtiler fark edebilirsiniz. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için muzu kedinizin ulaşamayacağı yere koymanızda fayda vardır, çünkü kediler meraklı hayvanlar olduğu için istediği yiyeceği ulaşmak için her şeyi yapabilecek kapasiteleri vardır. Kediniz illa ki muz yemek istiyorsa, onun sağlığı için yemesi gereken günü beklediğinizi anlatın ki bunun bir kural olduğunun farkına varabilsin.

Kediler Muzu Nasıl Yemeli?
Kediler Muzu Nasıl Yemeli?

Kediler Muzu Nasıl Yemeli?

Tüylü dostunuzun muzun içerisinde bulunan bol vitaminlerini alması için direkt olarak muzu dilimleyip verebilirsiniz ya da çatalla ezip püre haline getirdikten sonra da yedirebilirsiniz. Eğer kediniz püre veya dilim muz yemiyorsa, mamasına karıştırarak da ikram edebilirsiniz. Hatta üşengeç bir insan değilseniz, muzu kullanarak kedinize minik bir pasta yapabilirsiniz. Patatesi haşlayıp tabağa koyun ve üzerine birkaç dilim muz ekleyin. Tekrar üzerine patatesi koyup dilim muzları ekleyerek, pasta katını sırasıyla çıkın. Daha sonra pastanızı buzdolabına koyun ve şeklini aldıktan sonra dolaptan çıkartın.

Bu yazımız tam Hayvanseverlere göre !  Kediler Neden Ot Yer?

İsterseniz kenarlarını labneyle ya da muz püresiyle kapladıktan sonra üzerine süs olarak yaş mama da ekleyebilirsiniz. Bunu haftada 1 kez olmak şartıyla kedinize yapabilirsiniz; fakat pasta yapmak istemiyorsanız, haftada 2 gün sade muz yedirebilirsiniz. Sokak kedileri için muz vermek istiyorsanız, onların karınlarını doyurduktan sonra geçici süre bir adet muzu ortadan keserek aynı şekilde yedirebilirsiniz. Sokak kedileri meyve tatlarına pek alışkın olmadıkları için ilk başta beğenmeyebilir ama tattıktan sonra lezzeti damaklarında kalacaktır.

Miyavliyo Rastgele Kedi Avatarı

Merhaba, ben Ayşenur 😻 Tam bir hayvan aşığıyım, özellikle kedilere bayılırım. Burada siz değerli okurlarımız ile olmaktan mutluyum. Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyor olacağım. Haydi, patiler yoruma 😹

Bu İçerik Hakkında Bir Yorum yazmaya ne dersin?